Palvelut

Vesikävelymatto – HorseGym Aquatrainer

Vesikävelymatolla kävelemistä voidaan verrata kävelymatolla kävelemiseen, mutta veden avulla voidaan hevosen omaa painoa keventää huomattavasti kävelyn aikana, jolloin jaloille kohdistuva rasitus vähenee. Koska veden syvyys on säädettävissä, hevosen painon vaikutus voi vähentyä jopa 60 prosenttia.
Hoitomuotona vesikävely on hevosien lihaksiston ja rakenteen vuoksi erittäin hyvä ratkaisu. Pienien vammojen ja haavojen kohdalla voidaan vesikävelyvalmentaminen aloittaa heti. Näin hevosen lihaskunto ja voima ei heikkene ja näin ollen toipilasaika lyhenee.
Myös suurempien vammojen ja esimerkiksi leikkausista toipuvien kohdalla voidaan vesikävely aloittaa huomattavasti aikaisemmin. Tällöin peruskuntoa pystytään parantamaan, toisin kuin jos hevosta pidettäisiin karsinalevossa.
45€ / kerta tai 10x kortti 400€
Lue lisää …

***

Kävelymatto – HorseGym 2000

Kävelymattoa voidaan käyttää hevosen valmentamiseen sekä kuntoutukseen. Hevonen kävelee matolla kävelykoneesta poiketen suorassa, eikä näin ollen ylimääräistä rasitusta synny sellaisille alueille, joihin sitä ei haluta kohdentaa. Tästä syystä kävelymatto on tehokas hoito- ja kuntoutusmuoto erityisesti nivel- ja selkäongelmaisille hevosille.
Hoidettaessa hevosta kävelymaton päällä, voidaan hevosen liikkeitä tarkkailla tavanomaista paremmin, jolloin edistyminen sekä hoidon seuraaminen helpottuu.
Kävelymattoa käytetään myös yleiseen valmentamiseen ja lihaskuntotreeniin sekä ryhdin ja tasapainon kehittämiseen. Kävelyn nopeus ja kaltevuus on säädettävissä yksilöllisesti hevosen tilanteen tai tavoitteiden mukaan. Kävelymatto vahvistaa hevosen lihaksia sekä parantaa oleellisesti peruskuntoa ja sydämen verenkiertoa.
25€ / kerta tai 10x kortti 230€

**

Laser – Favorit 3000

Laser vähentää kipua sekä vaikuttaa tulehduksiin ja turvotuksiin. Se kiihdyttää aineenvaihduntaa vammojen yhteydessä, joka lyhentää kuntoutusaikaa.
Laseria käytetään menestyksellisesti tapaturmien ja rasitusvammojen käsittelyyn useissa maissa. Lisäksi laserterapia on erinomaista hevosten terveyden ylläpitoon ja ennaltaehkäisyyn.
Eläimet ovat usein herkempiä laserkäsittelyyn kuin ihmiset. Hevoset voivat reagoida voimakkaasti laserkäsittelyn kohdistuttua vamma- tai ongelma-alueelle, erityisesti käytettäessä korkeita taajuuksia. Tämän vuoksi voi olla hyvä käsitellä aluetta ensin matalammilla taajuuksilla ennen taajuuksien nostamista. Tätä reaktiota voidaan hyödyntää vammojen paikallistamiseen.
15€ / kerta
Lue lisää …


***

Solarium – Equus Design

Solarium tuottaa infrapunavaloa ja sen vaikutukset pohjautuvat IR-valon kehoa syvältä lämmittävään vaikutukseen. Infrapunavalo lisää kudosten toimintaa, tehostaa verenkiertoa ja parantaa elimistön toimintoja.
Lämpövaikutus lievittää kipua sekä edesauttaa vammojen paranemista ja palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa, joka nopeuttaa verensokerin imeytymistä lihaksiin ja nopeuttaa kuona-aineiden poistumista.
Solariumia voidaan käyttää lämmittämään hevosen lihaksia ennen treeniä sekä nopeuttamaan lihasten palautumista treenin jälkeen. Lisäksi valittava oleva UV-valohoito tehostaa mm. siitostammojen kiimakiertoa.
Solariumin sisältämän lämpötuulettimen avulla saadaan solariumin vaikutusta tehostettua sekä kuivatettua hevosta treenin jäljiltä.

***

Klippaus

Klippaamme tarvittaessa myös hevosesi tai vuokraamme klipperiä käyttöösi.
70€ klippaus + koneen vuokra tai 35€ klipperin vuokra

***

***

***

Siirry työkalupalkkiin