Talli

Master Dressage Oy:n tallista, eli Lahan tallista puhuttaessa tarkoitetaan suurta tallialuetta, johon kuuluu varsinainen tallirakennus, pieni ulkotalli ja vierastalli. Yhteensä rakennuksissa on tilaa 36 hevoselle.

Varsinainen tallirakennus on nykyaikainen ja toimiva. Leveillä käytävillä on tilaa hoitaa hevosta ja vasta korjatussa vesiboksissa hevosen pesu sujuu vaivatta. Kuivaushuoneessa märät varusteet saa nopeasti kuivaksi ja yhteiskäytössä oleva suuri teollisuuspesukone pesee likaiset loimet ja huovat tehokkaasti.

Ratsastajien käytössä olevissa kahdessa pukuhuoneessa on suihkut. Jokaisella hevosenomistajalla on oma vaatekaappi henkilökohtaisia varusteitaan varten.

Lahan tallialueeseen kuuluu myös suuri, 40*64 m ratsastuskenttä ja lämpöeristetty, 30*50m kokoinen maneesi. Lahassa on kouluratsastusradalle tarvittavat kirjaimet sekä runsas ja monipuolinen estekalusto, joten ratsastajilla on loistavat mahdollisuudet harjoitella, vaikka mielessä siintäviä kilpailuja varten.

Kaikki tallilla vakituisesti asuvat hevoset ovat täysihoidossa. Heinät jaetaan viidesti päivässä ja väkirehut annetaan kolme kertaa päivässä. Hevoset tarhataan joko puoli- tai kokopäiväisesti, yksin tai kaverin kanssa.

Tallin neljä vakituista työntekijää tuntevat hevoset hyvin ja pitävät niistä erinomaista huolta. Jokainen hevonen hoidetaan yksilöllisesti.

Kesällä hevosilla on mahdollisuus päästä laitumelle. Osa laitumista sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, tallialueen vieressä virtaavan joen rannalla. Pienet puut ja pensaat tarjoavat hevosille suojaa paahtavalta kesäauringolta.

Maastoratsastuksesta nauttiville Laha on oikea keidas. On metsäpolkuja, laukkasuoraa, mäkiä ja peltoaukeita. Joen yli menevät idylliset sillat tarjoavat oman hauskan lisänsä rentouttaviin maastolenkkeihin.

Siirry työkalupalkkiin