Talli

Tallissa asuu vakituisesti yli 30 hevosta.
Master Dressage Oy:n tallista, eli Lahan tallista puhuttaessa tarkoitetaan suurta tallialuetta, johon kuuluu varsinainen tallirakennus, pieni ulkotalli ja vierastalli. Yhteensä rakennuksissa on tilaa 40 hevoselle.

Varsinainen tallirakennus on nykyaikainen ja toimiva. Leveillä käytävillä on tilaa hoitaa hevosta ja vasta korjatussa vesiboksissa hevosen pesu sujuu vaivatta. Kuivaushuoneessa märät varusteet saa nopeasti kuivaksi ja yhteiskäytössä oleva suuri teollisuuspesukone pesee likaiset loimet ja huovat tehokkaasti.

Ratsastajien käytössä olevissa kahdessa pukuhuoneessa on suihkut miehille ja naisille. Jokaisella hevosenomistajalla on oma vaatekaappi henkilökohtaisia varusteitaan varten.

Lahan tallialueeseen kuuluu myös suuri ratsastuskenttä ja lämpöeristetty maneesi. Kentän pohja kunnostettiin kesällä 2005 Ypäjän oppien mukaisesti ja se on tällä hetkellä hyvin hevosystävällinen. Lahassa on kouluratsastusradalle tarvittavat kirjaimet sekä runsas ja monipuolinen estekalusto, joten ratsastajilla on loistavat mahdollisuudet harjoitella vaikka mielessä siintäviä kilpailuja varten.

Kaikki tallilla vakituisesti asuvat hevoset ovat täysihoidossa. Ne ruokitaan kolme kertaa päivässä ja tarhataan omistajan toiveiden mukaan joko puoli- tai kokopäiväisesti.

Tallin neljä vakituista työntekijää sekä useat tuuraajat tuntevat hevoset hyvin ja pitävät niistä erinomaista huolta.

Kesällä hevosilla on mahdollisuus päästä laitumelle. Osa laitumista sijaitsee luonnonkaunilla paikalla, tallialueen vieressä virtaavan joen rannalla. Pienet puut ja pensaat tarjoavat hevosille suojaa paahtavalta kesäauringolta.

Maastoratsastuksesta nauttiville Laha on oikea keidas. On metsäpolkuja, laukkasuoraa, mäkiä ja peltoaukeita. Joen yli menevät idylliset sillat tarjoavat oman hauskan lisänsä rentouttaviin maastolenkkeihin.

Siirry työkalupalkkiin