Teitä palvelevat

  Lotta Saarinen

Olen 35 vuotias ja lähtöisin helsingistä.

Aloitin ratsastuksen Tapiolan ratsastuskoulussa 6-vuotiaana. Jatkoin ratsastusta Ruskeasuolla Keskustallilla, kun muutimme Suomenlinnaan. Ollessani 9-vuotias Suomenlinnaan perustettiin hevostalli, jossa sain hoitaa, ratsastaa ja ajaa hevosia. Päästyäni ylä-asteelta, aloitin Harjun Oppimiskeskuksessa hevosenhoitajan opinnot. Työharjottelut tein ravitallilla, kokemusta kartuttaekseni.

Koulun päätyttyä aloitin työt Ruskeasuolla Keskustallissa ja olin siellä töissä reilu neljä vuotta. Työn kuvaani kuului mm. hevosten hoito, ratsastus ja ratsastuskoulun asiakkaiden avustaminen.

Peuramaa Horsen valmistuttua sain monipuolisemman työn sieltä. Työ sisälsi mm. paljon kilpailumatkoja kotimaahan ja ulkomaille, nuorten hevosten käsittelyä ja ratsastamista, orin viemistä asemalle, traktori ja pihatöitä yms. tallihommien lisäksi. Työn ohessa tein monimuotokoulutuksena tallimestarin erikoisammattitukinnon ja hevosvalmentajan ammattitutkinnon, hevosen hieronnasta. Työn lisäksi aloitin hieromaan hevosia iltaisin toiminimelläni. Hierottavia oli ilo seurata, kun muutenkin työskenteli kokopäiväisesti valmennustallilla, jossa hevoset kilpailivat paljon. Peuramaalla olin töissä reilu kahdeksan vuotta, jona aikana ostin myös oman tamman. Rica oli silloin melkein kolmevuotias. Viisas nuori oppi hetkessä ratsuksi ja ajolle ja tykkää hommista kovasti edelleen, vaikkei pääsekkään enään maasto-esteille vammansa takia.

Peuramaalta lähdin Tuliharjan tallille tallimestariksi. Siellä työskentelin 3vuotta, jonka jälkeen tilat vuokrattiin ulkopuoliselle ammattivalmentajalle.

Sen jälkeen olen tehnyt tuurauksia Rettigeillä Stall Ångsdalissa, sekä tuttavieni pienemmissä talleissa. Tein myös auraus yms pihatöitä L&T:lle .

 

Senja Varjolahti

Olen 22-vuotias ja omaan melko pitkän ja vankan kokemuksen hevosalalta. Olen hoitanut ja ratsastanut paljon erilaisia hevosia ja käynyt hakemassa kokemusta myös ulkomailta urheiluhevosten hoitamisesta. Paljon kokemusta on myös kertynyt omien ja muiden ratsastettavinani ja hoidettavinani olleiden hevosten kautta. Poni-ikäisenä kilpailin aktiivisesti esteratsastuksessa, mutta viime aikoina olen keskittynyt enemmän perusratsastuksen parantamiseen ja erilaisten ongelmien korjaamiseen. Pyrin kehittymään koko ajan paremmaksi, niin ratsastuksessa kuin myös muissa hevosten hoitoon liittyvissä osa-alueissa. Opiskelen Ypäjän Hevosopistolla viimeistä vuotta hevosenhoitajaksi, suuntautuen hevoskasvatukseen. Hevosten hyvinvointi on minulle erityisen tärkeää ja haluan hoitaa jokaista hevosta yksilöllisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Veronika (Nika) Usova

opiskelee Harjun oppimiskeskuksessa ja on suorittanut ratsastuksen ohjaajan sekä hevosenhoitajan työssäoppimista venäjällä vuosina 2005-2010. Työssäoppimiseen kuului tallitöiden lisäksi hevosten terveydentilasta huolehtiminen, liikutus sekä ratsain että reessä, ratsastusvaellusten järjestäminen ja ratsastustuntien pitäminen aloittelijoille.

 

 

 

 

Master Dressage toimii myös hevosalan oppilaitosten työssäoppimispaikkana, joten tallissa nähdäänkin ahkeria työssäoppijoita säännöllisesti.

Siirry työkalupalkkiin