Henkilökunta

Tuija Tuominen (s. 1973) on Master Instructor -ratsastuksenopettaja ja hevosalanyrittäjä.

Vuodesta 1999 hän on toiminut talliyrittäjänä. Hän aloitti toimintansa Tuusulassa Tuulentien tallilla, missä oli tuolloin 26 karsinapaikkaa. Kesäkuussa 2003 hänen toimintansa siirtyi Lahan ratsastuskeskukseen Pornaisiin.

Talliyrittäjänä Tuija vastaa koko ratsastuskeskuksen toiminnasta, mutta hän yrittää erityisesti keskittyä opetus- ja valmennustuntien pitämiseen sekä asiakkaidensa hevosten ratsuttamiseen. Tuijan, kuten monen muukin hevosalalla olevan vuosiin on mahtunut ennen kaikkea paljon työntekoa. Aina välillä Tuija on kuitenkin tehnyt paluun myös koulunpenkille.

Hevoset tulivat Tuijan elämään kokopäiväisesti heti peruskoulun jälkeen ja siitä saakka hän on ollut töissä erilaisilla talleilla. Nuorena Tuija keskittyi täysillä esteratsastukseen ja kilpaili hevosensa Pokoran kanssa 120 cm:n radoilla. 16-vuotiaana Tuija lähti Ypäjälle hevostenhoitajaksi. Hevospitäjän kautta Tuija matkasi Monikkalan kartanoon 1989, jossa hän päätyi Sari Aminoffin oppiin.

”On Sarin ansiota, että aloin kiinnostua kouluratsastuksesta. Monikkalassa ratsastin useita eri tasoisia ja -ikäisiä hevosia”, Tuija kertoo.

Toisena tärkeänä opettajanaan Tuija pitää Annu Viitasta.

Monikkalan jälkeen Tuija työskenteli muun muassa freelance-opettajana ja tallimestarina. 1997 Tuija valmistui hevostenhoitajaksi Perhon maaseutuoppilaitoksesta. Heti Perhon jälkeen Tuija lähti Ypäjälle, josta hän valmistui ratsastuksenohjaajaksi 1998. Tämän jälkeen Tuija jatkoi vielä kouluttautumistaan – hän valmistui ratsastuksen opettajaksi keväällä 2000 ja Master Instructoriksi keväällä 2004. Master Instructor tutkinto vastaa korkeinta (III) kansainvälistä tasoa.

Tällä hetkellä Tuijaa valmentaa mm.Ulf Möller, Thomas Sigtenbjerggaard (Helgstrand Dressage) ja Christop Hess. Päivätyönsä lisäksi Tuija kilpailee omilla ja asiakkaidensa hevosilla.

Hänellä on lukuisia sijoituksia kansallisella , sekä kansainvälisellä tasolla eri hevosilla, niin nuorten hevosten luokista aina inter tason luokkiin saakka. Ulkomaan kokemusta on haettu mm. Saksasta kesän 2010 ajan, kilpailemalla siellä nuorten hevosten luokissa, ja kausi huipentui nuorten hevosten MM- kilpailuihin Samba Queen S:n kanssa. Vuonna 2011 Tuija valmentautui ja kilpaili Tanskassa Andreas Helgstrandin tallilta käsin.  Tuolla reissulla Tuija ja Tuijan 3 hevosta viihtyivät kokonaisuutenaan 9 kk. Yhteistyö Helgstrandin kanssa jatkuu edelleen. Motivaatio on kova! Oppia, opettaa, kehittyä ja kehittää. Siinä riittää innokkaalle työtä!

 

  Veronika Kiisk (s. 1990)

 

 

 

 

Rene Enroth

Olen harrastanut hevosia koko pienen ikäni. Omia ja erilaisia sopimushevosia on ollut monia, joiden kautta on opittu paljon. Valmentaudun aktiivisesti ja kilpailen hevosten tason mukaan, tavoitteena kehittyä mahdollisimman pitkälle. Perheelläni on ollut oma pieni talli ja olen myös työskennellyt ennen hevosenhoitajan tehtävissä, joten tallihommat ja hevosista huolehtiminen on minulle tuttua. Panostan hevosiin täysillä ja haluan että jokainen hevonen voi hyvin. Opiskelen tällä hetkellä loppusuoralla ratsastuksenohjaajaksi Axxell brusabyssä.

 

Senja Varjolahti

Olen 22-vuotias ja omaan melko pitkän ja vankan kokemuksen hevosalalta. Olen hoitanut ja ratsastanut paljon erilaisia hevosia ja käynyt hakemassa kokemusta myös ulkomailta urheiluhevosten hoitamisesta. Paljon kokemusta on myös kertynyt omien ja muiden ratsastettavinani ja hoidettavinani olleiden hevosten kautta. Poni-ikäisenä kilpailin aktiivisesti esteratsastuksessa, mutta viime aikoina olen keskittynyt enemmän perusratsastuksen parantamiseen ja erilaisten ongelmien korjaamiseen. Pyrin kehittymään koko ajan paremmaksi, niin ratsastuksessa kuin myös muissa hevosten hoitoon liittyvissä osa-alueissa. Opiskelen Ypäjän Hevosopistolla viimeistä vuotta hevosenhoitajaksi, suuntautuen hevoskasvatukseen. Hevosten hyvinvointi on minulle erityisen tärkeää ja haluan hoitaa jokaista hevosta yksilöllisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla.

Master Dressage toimii myös hevosalan oppilaitosten työssäoppimispaikkana, joten tallissa nähdäänkin ahkeria työssäoppijoita säännöllisesti.