1999-2005

1999-2005

1999

Ratsastuskeskus Tuija Tapola aloitti toimintansa 1.12. Tuulentien tallilla Tuusulassa, aivan Järvenpään rajan tuntumassa. Alussa tallilla asui kymmenkunta hevosta. Tallilla ei tuolloin ollut maneesia eikä opetushevosia.

Tuija kävi Ypäjällä ohjaajasta opettajaksi kurssia, kurssihevosenaan Bakura alias Captain’s Copper.

2000

Ratsastuskeskus sai ensimmäisen opetushevosensa, suomenhevostamma Säkin-Tytön. “Typyä” ei tosin hankittu opetushevoseksi, mutta se osoittautui niin monipuoliseksi, että se sai jäädä ratsastuskeskuksen palvelukseen. Tuijan kisakumppani Purhonen muutti Hyvinkäältä Tuulentielle. Keväällä nuori FWB-ruuna Rotwein (s. 1995, i. Rothschild J, ei. Trumf) muutti kasvattajansa Merja Hacklinin luota Tuulentielle kouluttautumaan seuraavan vuoden Breeders’ Prize -kisaan.

Tuija valmistui toukokuussa ratsastuksenopettajaksi. Loppukokeet hän joutui suorittamaan Kirsi ja Minna Jokiselta viime hetkellä lainaamallaan Royal Flaschilla, koska Bakura oli loukannut itsensä tarhassa. Kesään mennessä olivat tallin kaikki 26 karsinapaikkaa käytössä. Syksyllä aloitettiin maneesin maansiirto- ja rakennustyöt.

2001

Maaliskuussa koitti suuri hetki, kun maneesi valmistui. Rotweinia kilpailutettiin pitkin kevättä ja kesällä se osallistui Breeders’ Prizeen suunnitelmien mukaisesti. Loppuvuodesta Tuija hankki uuden opetushevosen, trakehnerruuna Bleskin, jonka nimi muutettiin Boomerangiksi. Rotwein (“Roope”) sai myös ryhtyä tienaamaan kauransa opetushevosena.

2002

Vuoden aikana tuli Latviasta ennätysmäärä myyntihevosia. Niistä Tuija hankki Dignan ratsastuskeskuksen käyttöön opetushevoseksi. Venecijan ja Ramajan uudet omistajat jäivät myös Tuijan asiakkaiksi. Tamma Kaiva siirtyi puolestaan kenttäratsastajalle.

2003

Alkukeväällä Tuija pyrki ja pääsi Ypäjälle Master Instructor -kurssille. Huhtikuussa hän solmi vuokrasopimuksen Lahan ratsastuskeskuksen tiloista, jonne yrityksen toiminta siirtyi kokonaisuudessaan kesäkuun aikana. Suurin osa hevosista siirtyi Tuulentieltä Lahaan. Latviasta saapui jälleen kuorma hevosia, joista suurikokoinen Pifagors (“Jori”) siirtyi Tuijan asiakkaan omistukseen. Samassa kuormassa tuli myös lupaava kimotamma Persija.

Syyskuussa Lahaan saapui Tuijan uusi kisahevonen, holsteinerruuna Calvados (s. 1996, i. Calando I, i.i. Cor de la Brycre). Samoihin aikoihin Boomerang siirtyi yksityisomistukseen ja Roope sai siirtyä kokonaan opetushevoseksi. Opetushevosten kaartiin liittyi myös Aronboy.

2004

Tuija valmistui keväällä Master Instructoriksi. Kouluratsastuksen loppukokeen hän suoritti Bakuralla. Esteratsastuksen loppukokeeseen hän joutui lainaamaan hevosen Ypäjältä, koska Calvados oli loukkaantunut. Aronboy siirtyi loppukeväästä yksityisomistukseen.

Tuija kisakausi alkoi lupaavasti sekä Calvadoksen että Ramajan kanssa. Calvados saavutti hyviä tuloksia kansallisissa HeA-luokissa. Ramajan kanssa Tuija ylsi 6-vuotiscupin II sijaan ja champioaatin III sijaan. Purhonen ja Tuija voittivat syksyllä suomenhevosten aluemestaruuden kouluratsastuksessa. Heinäkuussa Tuija hankki omistukseensa latvialaistamman Gotikan (s. 1998, i. Guido, i.i. Voltaire, i.i.i. Furioso II).

2005

Tuija aloitti kisakauden Ponihaan kansallisissa koulukilpailuissa. Hän ratsasti siellä Calvadoksella vaativan B-radan ja sijoittui hienosti viidenneksi tuloksella pst. 730 % 62,393. Kisakaudella on tavoitteena saada lisää hyviä tuloksia vaativa B -tasolla. Kesän Calvados joutui viettämään sairaslomalla, mutta toivuttuaan kilpailukausi sai jatkoa hyvälle alulle. Loppukauden kilpailuista haettiin voitto ja sijoituksia V:B luokista. Myös Gotika teki hyvän debyyttikauden sijoittumalla kaikissa 7-vuotiscupin osakilpailuissa toiseksi ja finaalissa neljänneksi. Kilpailut ratkottiin V:B tasolla. Hevoskalusto vahvistui heinäkuussä holstaintamma Pinelopella. Syyskuussa Lahassa aloitettiin SRL:n vammaisaluevalmennukset, jotka jatkuvat talven läpi Tuijan vetäminä.

Siirry työkalupalkkiin