2008

Kooste vuodesta 2008

Vuosi 2008 alkoi yritysmuodon muutoksella. Toiminimi Ratsastuskeskus-TT jää historiaan ja vuosi aloitettiin uudella nimellä: Master Dressage Oy.

Master Dressagen vuosi 2008 kului ahkerassa aherruksessa ja vuoden aikana tapahtui paljon mielenkiintoisia asioita. Kotitreenit jatkuivat säännöllisesti. Aluevalmennukset palasivat Lahaan ja Tuija aloitti aluevalmentajana syksyllä katsastuksilla. Vuoden aikana ahkeroimme useammalla Jenny Erikssonin tehokkaalla kurssilla. Vierailevana tähtenä kävi myös Christop Hess.

Saksalainen kouluvalmentaja ja tuomari Christoph Hess on toiminut Saksan Ratsastajainliiton palveluksessa vuodesta 1978 lähtien ja ollut kuuluisan valmennuskeskuksen Warendorffin johtajana 18 vuotta.

Tällä hetkellä Hess keskittyy valmentamiseen, sekä Warendorffissa, että muualla ja vetää kouluklinikoita eri puolilla maailmaa. Hän toimii myös kansainvälisenä koulu- ja kenttätuomarina aina MM – tasolle saakka. Hess piti paljon Lahasta ja kiitosta saivat myös laadukkaat hevoset, sekä tapa kouluttaa nuoria hevosia.

Calvados jatkoi kilpailemista Intermediaire -tasolla. Calvadoksen opiskelu GP- asioihin jatkui ja monta palasta onkin saatu eteenpäin. Myöskin työhön vaadittava voima on hyvin kasvanut. Nuori ruuna De Wenz keräsi kauden aikana lukuisia voittoja ja sijoituksia nuorten hevosten luokista. Kauden kruunasi vielä 5-champpion sarjan finaalin voitto. De Wenz sai vielä kutsun HIHSiin. Dressage Idols -ohjelma on varta vasten Horse Show’hun räätälöity kilpailu, jossa ikäluokkansa parhaat kouluhevoset ovat yhden kouluratsastuksen huippuammattilaisen ja yhden julkisuuden henkilön arvioitavina. Ammattilaistuomari oli tänä vuonna Ruotsin kouluratsastusmaajoukkueen johtaja Bo Jenå ja julkkis Tallitähdet tv-ohjelmasta tuttu Kike Elomaa. De Wenz valittiin Horse Show’n leikkimielisessä kouluratsastusesityksessä 4-5-vuotiaiden ryhmän Dressage Idoliksi.

Oripoika San Fino ratsutettiin sisään loppuvuoden aikana. Nuori oripoika osoitti hienoa luonnetta ja rohkeutta, sekä yhteistyökykyä ja olikin suunnattoman helppo oppilas.

Pieni seurue matkasi Oldenburg Eliittihuutokauppaan Saksaan. Vechta, (Saksassa) vakuutti ammattitaidollaan ja upeilla hevosillaan suomalaisten osaajien sydämet. Matkaan lähti Tuija ja hänen miehensä lisäksi myös Keravan Horse & Rider -liikkeen Janina sekä tuttavamme Riihimäeltä. Jenny Eriksson valvoi erittäin upeasti ja ammattitaitoisesti huutokaupassa että suomalaisilla oli hyvät oltavat ja kaikki sujui helposti ja vaivattomasti. Suomen joukkueeseen saatiinkin kolme hyvää ja laadukasta nuorta hevosta ja suomalaiset toivotettiin erittäin lämpimästi tervetulleiksi toistekin. Master Dressage Oy:n omistukseen hankittiin isosti liikkuva ja näyttävä 3-vuotias ruuna (i. Sir Donnerhall).

Myöskin oppilaat ahkeroivat kisakentillä, metsästäen kisakokemusta, rutiinia nuorille hevosille ja hyviä tuloksiakin. mm. Janice Antell voitti Burberry-cupin ja ratsasti ensimmäisissä SM- kilpailuissaan neljännelle sijalle. Hieno vuosi!

Lohjan kansalliset kouluratsastuskilpailut 
4. toukokuuta Lohjalla ratsastettiin kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Prix de St Georges, avoin kaikille, samalla Nuorten PM-katsastusluokka, johon Tuija ja Calvados osallistuivat. Verryttelyssä Ossi tuntui todella hyvälle, liikkui halukkaasti, isosti ja näyttävästi. Energiaa riitti, kun siirryttiin maneesista ulkokentälle kilparadalle. Ensimmäinen rata ulkokentällä tällä kaudella antoi vielä hieman intoa Ossille, joka osassa rataa näkyi upeana liikkumisena, mutta laukkaosuudella se näkyi malttamattomuutena. Hieman yli-innokas ratsu esittikin ylimääräisiä vaihtoja ratsastajan vastusteluista huolimatta ja niistä tuomarit eivät voi palkita. Lopputulos kuitenkin ihan hyvä, sijoitus oli 7/29 prosentein 64,583.

4.5.2008

Äitienpäivä Savijärvellä
Äitienpäivänä ratsastettiin Savijärvellä kansallinen luokka FEI:n esiohjelma 5-vuotiaille hevosille, joka oli avoin 5-vuotiaille ratsuhevosille.

Lähtöön osallistui kaikkiaan 13 kouluratsunalkua. Ensimmäinen ulkokenttärata oli hieman jännittävä, joten ratsastus oli hieman varovaista. Rikkeetön rata toi kuitenkin tuloksen 75,4 % ja kolmannen sijan. Jännittyneisyys varmasti katoaa, kunhan päästään menemään useampi rata ulkona.

26.5.2008

Tuomarinkylän kansalliset kouluratsastuskilpailut
17.5 ratsastettiin Tuomarinkylässä Prix St Georges 2000, Tapiola Small Tour, presented by Piiroinen Arena 1. osakilpailu, johon Tuija ja Calvados osallistuivat. Ossi suoritti tehtävät radalla kuuliaisesti ja rennosti. Tuomaristo jäi kaipaamaan enemmän energisyyttä. Ossi sai kehuja raamikkuudestaan. Kaksi tuomaria olivat selkeästi samoilla linjoilla ja antoivat prosentteja jopa 64,5, kun taas kolmas tuomari olisi halunnut enemmän kokoamisastetta ja pisteet jäivät hänen osaltaan 59,252:een ja lopputulos 62,333 %

16.6.2008

Kilpailut Harjussa
23.5-24.5 kilpailtiin kouluratsastuksessa Harjun oppimiskeskuksessa. Perjantaina aloitettiin kilpailut De Wenzin kanssa H:A 2 luokasta, joka ratsastettiin nurmikentällä. Nurmipohjalla oli ollut edellisenä iltana peli ja pohjassa oli valkoisia viivoja pelin jäljiltä. Dewe oletti että viivat ovat puomeja ja suoritti radan kuin olisi ravannut ja laukannut puomejen yli. Tämän lisäksi yhdessä matkustava hevosseurue on kiintynyt toisiinsa turhankin paljon ja De Wenz sekä verryttelyä odottanut Calvados kävivät kiivasta keskustelua koko kilpailusuorituksen ajan. Pitää varmasti aloittaa “vieroittamaan” kisaporukka toisistaan. Hevonen sai kehuja laadustaan, mutta pisteet kertoivat kiljumisesta ja keskittymisen puutteesta. Tulos 58,710 % ja kymmenes sija.

Vanhempi ja jo kokenut ruuna Calvados käyttäytyi kuin nuori varsa ja huusi nuorelle ruunalle innokkasti takasin. Ikävä keskittymisen puute teki radan ratsastamisesta haasteellista. Ossilla oli omia ajatuksia siis paljon mielessään perjantain Prix St Georges luokassa ja tulos oli sen mukainen 60,917 % ja 13. sija.

Ramaja aloitti uuden kilpauransa myös Harjusta V:B 1 ohjelmalla. Pitkään kisakentiltä pois ollut tamma joutui hakemaan tuntumaa kisarutiiniin kiireisen kuljettajan kanssa. Luottamus siitä, että tamma viihtyy radalla on ansaittu ja tämän jälkeen voi rauhoittaa vauhtia. Tuomarit kummastelivat myös kovaa kiirettä. Tulos 55,385 % ja 23. sija.

Lauantaina viisivuotias sai huilipäivän. Calvadoksen kanssa päätettiin, että tämä rata ajatellaan vain eteenpäin ja keskittymistä ratsastajan käskyihin. Verryttelyssä Calvados loistikin jo upealla liikkumisellaan. Radan aikana haettiin samaa nopeutta ja kuuliaisuutta sekä avuille reagointia. Tämä teki liikesarjoihin monta virhettä, joka oikeutetusti rokotti pisteitä. Calvadoksen asenne kuitenkin oli hyvä rataan ja työn suorittamiseen radalla, joten keskittymisongelmat jäivät toivottavasti tähän. 58,417 % ja 14. sija Intermediaire I 2002, Tapiola Small Tour, presented by Hiven Oy radasta.

Ramaja sai olla rauhallisemman ratsastajan kanssa lauantain Helppo A:4 ohjelmassa. Jalkoihin pyörähtävä lehti aiheutti pienen pompun ja rikon lisätyssä laukassa, mutta muuten olikin jo melko tasaista ratsastusta. Tulos tasainen 60,167 % ja 11. sija.

16.6.2008

Racing Champion 5-v osakilpailu
Korpilahdella ratsastettiin 25.5. Helppo B:3 Racing 5-v Champion 1. osakilpailu, avoin 5-vuotiaille hevosille. De Wenz viihtyikin hyvin viivattomalla pohjalla, kun Ossikin oli tarpeeksi kaukana. Rata oli melko tasainen ja De Wenz liikkui hyvin. Tulos 67,292 % ja toinen sija.

Ramaja harjoitteli kisahevosuraa vielä Vaativa B:3 radalla ja pienestä väsymisestä huolimatta suoriutui radasta ihan kunnialla. Tulos oli 61,364 % ja sijoitus 8/24.

16.6.2008

Fino kasvattajapäivillä
Kotijoukkojen ollessa kisareissussa, LauKat -tallin huoltojoukot Vataset, veivät mukanaan Finon Ypäjälle kasvattajapäiville. Reissu oli mennyt hienosti ja nuoret herrat olivat käyttäytyneet hyvin.
Arviointi oli tällähetkellä 88777 ja tuloksena toinen palkinto.

16.6.2008

Riihimäen kansalliset kouluratsastuskilpailut
Dressage Team Travers ry:n sekä Ympäristöpalvelut Tuominen Oy yhteistyössä järjestivät kansalliset kouluratsastuskilpailut 7.6.2008 Riihimäellä Lasitehtaan puistossa. Tuija ja De Wenz osallituivat FEI:n esiohjelma 5-vuotiaille hevosille helppo A, avoin 5-vuotiaille hevosille, joilla on tulos 60 % kansallisesta helppo A luokasta 31.5.2008 mennessä. Kisa-alue oli juhlava ja kaunis, mutta nuori De Wenz hieman jännittyi jäädessään kilpailukentälle yksin. Tämä näkyi erittäin jännittyneenä käyntinä ja ajoittaisen “kuikuiluna” verryttelykentän suuntaan. Tuomarit kiittivät De Wenzin laatua ja erittäin hyvää takaosaa, mutta jäivät vielä kaipaamaan lisää voimaa ja rentoutta. Tulos oli 6. sija ja prosentein 67, 200. Tämän kilpailun jälkeen, vielä kasvava De Wenz jää pienelle laidunlomalle rentoutumaan ja jatkaa töitä juhannuksen jälkeen.

Samana päivänä Laharan pieni porukka yhteistyössä IHR:n seuran kanssa, järjestivät aluekoulukilpailut Lahassa. Monet tallin asukkaat saivatkin sijoituksia ja arvokasta kokemusta kilpailuista. Onnea kaikille.

Sunnuntaina Kotkassa ratsastetussa H:A 0 -luokassa Janice oli ollut Newi ponilla hienosti sijoilla 3/36.

2-vuotiaat oripojat Fino ja Miro lähtevät jälleen kesäleirille laitumelle. Syksyllä, kun Fino palaa laitumelta, niin alkaakin Finon alkeiskoulu.

16.6.2008

Lappeenrannan kouluratsatuskilpailut
Lappeenrannan mammuttikilpailuihin osallistui myös Tuija Dewellä, Calvadoksella, Ramajalla ja Gotikalla.

Nuori herra De Wenz saikin totutella ensimmäistä kertaa Jababoksi elämään. Karsinassa käytetyn energian lisäksi, energiaa riitti myös iloiseen liikkumiseen. Perjantaina luokka oli avoin 5- ja 6-vuotiaille hevosille. Dewe suoritti pyydetyt tehtävät kiltisti, vaikka hieman jännittikin. Tulos 65,952 % ja tulos jaettu viides sija.

Lauantaina ratsastettiin FEI:n kenttäkilpailuohjelma CCI/CIC*A 2005 Racing 5-v Champion sarja 2008 toinen osakilpailu. De Wenz paransi liikkumistaan perjantaille ja suoritti radan iloisesti ja ilmavasti. Keveys ja vaivattomuus palkittiin, tulos osakilpailun voitto prosentein 66,429.

Sunnuntaina ratsastettiin Helppo A, FEI esiohjelma 5-vuotiaille hevosille 2004/2008, avoin 5-vuotiaille hevosille. Nuoriherra paransi vain työtään kolmannelle päivälle. Rata oli virheetön, hevonen kuuliainen ja erittäin positiivinen ja yhteistyöhaluinen. Ravi oli isoa, tahdikasta ja energistä, käynti puhdasta ja tahdikasta, laukka irtonaista ja energistä. De Wenz kantoi itsensä hyvässä tasapainossa, pehmeällä tuntumalla. Tuija oli erittäin tyytyväinen rataan ja nuoren ratsun yhteistyöhalukkuuteen. Kuitenkin tällä kertaa tuomarit sijoittivat ratsukon sijalle 11 tuloksella 71,800 %. Radan onnistumiseen nähden odotus sijoituksesta oli korkeamalla.

Calvados on komeassa kunnossa. Tosin iso ruuna täyttää tällä hetkellä kokoaan ja voimaansa siihen, että hän haluaa itse päättää mitä hän haluaa tehdä. Tavoite onkin tällä kaudella enemmän kouluttaa radalla, kuin vain tavoitella virheettömiä suorituksia. Perjantain Prix St. Georges luokassa Ossi olisi halunnut vetää itseään pitkäksi radalla, eikä halunnut hyväksyä ratsastajan vaikutusta kaikissa liikkeissä. Tuija puutuikin osaan herran omista haluista ja tämä aiheutti radalle piaffia, joka ei toki tälle radalle kuulu. Tulos oli 59,250 %, kun papereissa oli numerot 2-9.

Lauantain ratsastettiin Intermediaire 1, 2002. Rata sujuikin jo tasaisemmin ja enemmän ratsastajan tahdosta. Laukkasulun jälkeen Ossin olisi vielä halunnut jäädä kokoamaan liikaa laukkaa paikalleen, mutta totesikin sen perään että yhdessä on mukavampaa mennä. Tulos jaettu kuudes sija ja prosentein 64,583. Sunnuntaina ratsastettiin Intermediate 1 Kür (2006/2008) Tapiola Small Tour, Presented by Hiven oy 2008. Veryttelyssä Ossi oli oma itsensä. Kun Kyr musiikki lähti soimaan, Ossi päätti aloittaa aivan oman koreografian. Käytännössä koko raviosuus jäi täysin esittämättä, herran keikkuessa omia kuvioitaan, villiinnyttyään musiikista. Tämä sama kuvio on käynnyt nyt jo kaksi kertaa aikaisemmin, Ossi ottaa jalat alleen kun kuulee musiikin ja silloin ratsastajalla ei ole paljon mitään sanottavaa. Tulos oli toki sen mukainen, kun suurin osa tehtävistä on numerolla 0, 53,167 %. Nyt pitää mennä treenaamaan musiikin kanssa ratsastusta kotoa pois ja soittaa muutenkin herralle musiikkia.

Nykyisin Sari Vekan omistuksessa oleva tamma Gotika suoritti positiivisia ratoja kilpailujen ajan. Kiltti ja yritteliäs tamma saikin sijoitukset luokasta Prix de Hevoset ja Ratsastus, Vaativa B, ollen neljäs prosentein 64,808 sekä Vaativa B, FEI Joukkueohjelma junioreille 2006 sijoittuen kuudenneksi tuloksella 62,500 %.

21.7.2008

Ponien SM-kilpailut
Ponien kouluratsastuksen SM-kilpailut pidettiin 26-27.7 Kiuruvedellä. Janice Antell Lahan Urheiluratsastajista osallistui kisaan ponillaan My Little Nevi. Kovassa kisassa Janicella oli tavoitteena päästä finaaliin.

1. osakilpailussa ratsastettiin ohjelma Helppo A Esiohjelma poneille. Lähtijoitä oli 20 ja Janice sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 61,50 %, mikä takasi finaalipaikan. 12 parasta ratsukkoa pääsi jatkamaan seuraavan päivän toiseen osakilpailuun.
2. osakilpailussa ratsastettiin ohjelma Helppo A Joukkueohjelma poneille ja Janice sai tuloksen 62,05 %, sijoittuen osakilpailussa viidenneksi.

Lopputuloksena Janice ja Nevi sijoittuivat SM-kilpailussa neljänneksi (osakilpailuiden yhteenlasketut prosentit) Onnea!

Kiuruvedellä kisareissussa mukana myös Tuija De Wenzillä ja Calvadoksella.

Lauantaina ratsastettiin ohjelma K.N. Special, joka oli avoin 5-vuotiaille hevosille. De Wenz suoritti melko varmasti ohjelman, tosin isosti liikkuvan nuoren kanssa on vielä ahdasta lyhyellä radalla. Liian lähelle kulmaa tullut siirtyminen muuttui laukanvaihdoksi ja pientä haparointia oli käyntiin siirtymisessä. Tuloksena kuitenkin 69,231 % ja toinen sija. Calvados starttasi Prix St. Georges -luokan. Nelossarjassa Ossi teki yhden vaihtovirheen, jonka jälkeen Tuija teki vielä toisen virheen perään. Lisäykset onnistuivat tällä kertaa hyvin. Kilpailu olikin tasavertainen ja piste-erot olivat erittäin pieniä. Tulos oli 65,917% ja kolmas sija.

Sunnuntaina De Wenz osallistui Racingin 5-vuotischampionaatin kolmanteen osakilpailuun, ohjelmana Helppo A, FEI:n CIC* B – kenttäkilpailuohjelma 2005. De Wenz liikkui jälleen kauniissa muodossa ja tasapainossa. Lisäyksiin tarvitaan vielä paljon voimaa. Tasapainoisuus vakuutti tällä kertaa tuomarit ja tulos oli 65,238 % ja luokan voitto. Calvados osallistui Tapiola Small Tour presented by Hiven Oy, Intermediaire I -luokkaan. Varsinaisia virheitä ei tullut kuin pieni pompahdus kakkossarjassa. Kuitenkin herra “Prinsessa Ruusunen” jarrutti isoa liikettään, osittain varmasti siksi koska kivituhkapohja on kova näin isolle hevoselle. Käynti jäi jännittyneeksi ja melko lyhyeksi, myös kokoamisaste tulee pidemmäksi kun paras imu liikkumiseen on poissa. Tuloksena siis 63,917 % ja seitsemäs sija.

7.9.2008

Laakson kansalliset
Lauantaina Tuija ja Calvados osallistuivat Prix St. Georges -luokkaan. Ossi liikkui innokkaasti ja suoritti liikkeet yhteistyöhaluisesti. Portin kohdalla ollut rako oli mörkö, joka aiheutti muutaman ylimääräisen pikkuloikan. Tulos oli kuitenkin 65,500 % ja luokan toinen sija. Sunnuntaina ratsastettiin Intermediate I Kür. Edellisissä kisoissa musiikista villiintynyt Ossi oli tällä kertaa hyvällä menotuulella. Musiikista päästiin nauttimaan hyvässä ja irtonaisessa menossa ilman rikkeitä. Tulos oli 67 % ja kolmas sija.

Näiden kilpailujen jälkeen Calvados jääkin jo ansaitulle kilpailutauolle ja jatkaa Grand Prix -asioiden hiomista.

7.9.2008

Porvoon kansalliset
Tuija ja De Wenz osallistuivat Racingin 5-vuotichampionaatin neljänteen osakilpailuun, ohjelmana FEI Kenttäkilpailuohjelma poneille 1993.

De Wenz hieman jännitti kentän päässä olevaa konttia pressuineen, mutta jännityksestä ja pirteydestä huolimatta suoritti annetut tehtävät kuuliaisesti. Ratsastajan huonosti nukuttu edellinen yö sai aikaa radan unohduksen ja tasoitusta annettiin muille ratsastajille kolmelta tuomarilta -2 pistettä. Kokonaisuuteen kuitenkin oltiin ihan tyytyväisiä ja tulos oli 67,067 % ja kolmas sija.

Sarjasta on jäljellä enää finaali, joka ratsastetaan syyskuun lopussa.

7.9.2008

Burberry Cup
Janice Antell, 14, voitti ponien kouluratsastuksen Burberry-cupin ponillaan My Little Nevi.Burberry-CUP on Etelä-Suomessa ratsastettava kouluratsastuksen sarjakilpailu, joka ratsastetaan Helppo B -tasolla. Kisa on avoin ESRAN poniratsastajille ja juniori- sekä nuorille ratsastajille. Sarjakilpailuun kuuluu kolme osakilpailua jotka tänä vuonna ratsastettiin Riihimäellä 29.6., Rusutjärvellä 20.7. ja Hyvinkäällä 16.8. Loppukilpailussa laskettiin mukaan kunkin ratsukon kaikkien osakilpailujen pisteet yhteen ja voittaja oli eniten pisteitä saanut ratsukko.

Tilanne kahden osakilpailun jälkeen oli todella jännittävä, sillä johtoasemassa tasapisteillä kolmanteen osakilpailuun lähti kaksi ratsukkoa:
Janice Antell – My Little Nevi LAHARA 22 pistettä ja Anni Torkko -Charly Brown II CR 22 pistettä. Kovasta paineesta huolimatta Janice onnistui keksittymään rataan todella hyvin ja voitti viimeisen osakilpailun tuloksella 66 %.

Kilpailuja sponsoroi (kuten nimestä voi arvata) Burberry -vaatemerkki, joten palkinnot olivat Janicen mielestä ihania. Voittaja sai pokaalin ja rahapalkinnon lisäksi ponilleen villaloimen, johon oli kirjailtu Burberry. Tavarapalkinnot olivat tietysti sitä aitoa Burberryä.

7.9.2008

Järvenpään kansalliset
Järvenpäässä ratsastettiin 20.9.2008 kansalliset kouluratsastuskilpailut. Kilpailussa ratkottiin Racing 5-v Champion sarjan finaali, ohjelmana FEI kenttäkilpailuohjelma CIC*A (2005), joka oli avoin osakilpailujen 10 parhaalle ratsukolle. De Wenz kvaalasi finaaliin johtoasemasta. Kuitenkaan finaalissa osakilpailutuloksilla ei ole merkitystä vaan finaalin tulos ratkeaa tämän yhden luokan perusteella. De Wenz liikkui innokkaasti ja ilmavasti ja vakuuttikin kaikki kolme tuomaria, jotka olivat yksimielisiä ja sijoittivat ratsukon ensimmäiselle sijalle. Tulos oli 69,048 % ja finaalin voitto!

De Wenz pääseekin nyt ansaitulle lomalle ja palaa töihin ennen Helsinki International Horse Show:ta ja siellä pidettävää leikkimielistä Idols -kilpailua.

21.9.2008

Eliittihuutokauppa
Pieni seurue matkasi Oldenburg Eliittihuutokauppaan Saksaan. Vechta, (Saksassa) vakuutti ammattitaidollaan ja upeilla hevosillaan suomalaisten osaajien sydämet. Matkaan lähti Tuija ja hänen miehensä lisäksi myös Keravan Horse & Rider -liikkeen Janina sekä tuttavamme Riihimäeltä. Jenny Eriksson valvoi erittäin upeasti ja ammattitaitoisesti huutokaupassa että suomalaisilla oli hyvät oltavat ja kaikki sujui helposti ja vaivattomasti. Suomen joukkueeseen saatiinkin kolme hyvää ja laadukasta nuorta hevosta ja suomalaiset toivotettiin erittäin lämpimästi tervetulleiksi toistekin. Master Dressage Oy:n omistukseen hankittiin isosti liikkuva ja näyttävä 3-vuotias (i. Sir Donnerhall).
Upea kokemus!

De Wenz

Dressage Idols

Dressage Idols -ohjelma on varta vasten Horse Show’hun räätälöity kilpailu, jossa ikäluokkansa parhaat kouluhevoset ovat yhden kouluratsastuksen huippuammattilaisen ja yhden julkisuuden henkilön arvioitavina. Ammattilaistuomari oli tänä vuonna Ruotsin kouluratsastusmaajoukkueen johtaja Bo Jenå ja julkkis Tallitähdet tv-ohjelmasta tuttu Kike Elomaa. De Wenz valittiin Horse Show’n leikkimielisessä kouluratsastusesityksessä 4-5-vuotiaiden ryhmän Dressage Idoliksi.

23.11.2008

Siirry työkalupalkkiin