2013

29.10.2013
Dressage Horses Tuominen vahvistuu orivarsalla 2013 ( Jazz- Florestan, kasvattaja Niina Okkonen). Ori on siis Sir Amourin puoliveli.
14.10.2013
2010 syntynyt FWB  ruuna, Sir Roy (Sir Donnerhall – Royal Olymp 142, kasvattaja Master Dressage Oy) on myyty Teijä Sipilälle.
14.10.2013
Hannover Championaatti järjestettiin tänä vuonna 6.-8.9.2013 Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä.
4-vuotiaiden Hannover Championaatin voitti vuonna 2013 Tuija Tuominen – Steniro (Stedinger – De Niro) tuloksella 81,0%.
29.7.2013
20.7.2013 syntyi orivarsa Bretton Woods – Michelino. Kasvattaja ja omistaja Milko Tuominen.

3.7.2013

Ronja IX ( Rohdiamant ) varsoi 26.6. mustan pitkäjalkaisen orivarsan San Amourista.

1.7 saimme ilo uutisen Saksasta: Niina Okkosen omistama Donnerhall tamma varsoi tilausvarsamme oriista Sandro Hit ja kun varsa on vielä ori niin tulokas saa työnimen Sir Donnerhall III.
31.5.2013
1.6.2013 Tuija Tuominen on pitänyt ratsastuskeskusta Lahassa 10 vuotta.
Sairauden vuoksi villit juhlat jäävät nyt väliin, mutta sunnuntaina 2.6. tallissa tarjoilua vuosipäivän kunniaksi.
27.5.2013 Kasvattajapäivät
Tuomisten varsat pakattiin 25.5. lauantaina aamutuimaan autoon ja vietiin Ypäjälle kasvattajapäiville. Varsoille päivä on tärkeää koulutusta.
Päivä alkoi yksivuotiailla tammoilla. Tähän ryhmään osallistui Milko Tuomisen omistama ja kasvattama tamma Miss Johnsona (Johnson – Rohdiamant). Tamma on kovin epäsuotuisassa kasvuvaiheessa tällä hetkellä. Liikepisteet kuitenkin mukavat 8 + 8 ja kokonaispisteet 37.
Kaksivuotiaissa tammoissa mukana oli tamma Rhodonia, myös Milkon omistama ja kasvattama. Tamma sai tyypistä 9 ja hän tietääkin olevansa kaunis! Temperamentikas pikkuneiti ei kaikelta puhumiseltaan ja esiintymiseltään malttanut kävellä, vaikka siihen rentoutuessaan kyllä kykenee. Pisteet 39. Tämä hurmaava pikkuneiti on myynnissä.
Kaksivuotiaissa oreissa mukana oli Lautus (L´Espoir – Negro) kasvattaja Tuuli Heltimoinen, omistajat YPT Oy ja Helgstrand Dressage Ab. Lautus on todella valmiin näköinen ikäisekseen, näyttää jo ihan isolle pojalle. Ori osaa ravata todella paljon. Ulkona harjoituskerta olikin valtavaa menoa. Sisälle mentäessä ja oriin jäädessä yksin kun kaikki muut lähti ulos, sen jännitys näkyi eniten ravaamisen malttamattomuutena ja siinä että ori hyppäsi nopeasti laukalle. Harmi! Tänään pisteet vain 39, jotka eivät ole oriin tasoa vastaavat.
Toinen kaksivuotias ori Quantum Theory (Quaterback – Prince Thatch xx) omistaja YPT Oy onnistui esiintymisessä paremmin. Ori väläytti sitä ravia mitä olemme takakorkeiden senttien aikana kaipailleet, ja nyt kun kasvu alkaa tasaantumaan niin liikkeet alkavat tulemaan “takaisin”. Ori saikin ravista 9 ja kokonaispisteet 40p ja palkittiin I palkinnolla, sekä parhaana kaksivuotiaana orina.
Päivän helmenä esiintyi vuotias ori Sir Amour (Sir Donnehall – Florentan) kasvattaja Niina Okkonen ja omistajana YPT Oy. Ori on jalo ja liikkuva ja tästä odotamme myös paljon. Ori sai 40 pistettä, valittiin parhaaksi vuotiaaksi oriksi, se oli myös paras vuotias ja voitti myös BIS I palkinnon. Onnea paljon myös varsan kasvattajalle! Päivä oli hieno ja tärkeä kokemus varsoille. Valtava kiitos korvaamattomille apujoukoille, Madis Mornalle, hoitajille Teijalle, Veronikalle, Helenalle ja Ilonalle. Nyt varsoille alkaakin laidunloma!

3.2.2013 Activo hoitoloimi

Vuokraamme Activo-loimea asiakkaillemme. Voit tehdä hoidon itse tai voimme antaa hoidon puolestasi.   Loimen toimintapaneeli on päivitetty ja hoitovaihtoehtoja on useita.

Activo-Med terapialaitteita voidaan käyttää hevosille, koirille ja ihmisille tukemaan urheilusuorituksia, edistämään kehon palautumista, sekä kuntoutukseen. Laitteet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja tehokkaita.

Activo-Med terapialaitteilla voidaan tukea urheiluhevosen suoritusta joko ennen suoritusta tai sen jälkeen (verryttelyä tai palautumista tukevat ohjelmat sekä rentouttavat tai aktivoivat ohjelmat). Laitteilla voidaan tehokkaasti tukea kehon omia paranemismekanismeja kuntoutuksen tukihoitona, esim.

 • kireät lihakset, venäytykset, lihassairaudet (Tying up)
 • pehmytkudosvauriot
 • hitaasti paranevat vammat ja haavat
 • tulehdukset selkärangan alueella (esim. Kissing Spines)
 • rappeuttavat nivel- ja lihassairaudet, niveltulehdukset
 • krooniset keuhkosairaudet
 • tulehdukset
 • urheiluvammat
 • ähkyt
 • maksa- ja munuaissairaudet
 • jänne- ja nivelsiteiden revähtymät ja rasitusvammat
 • aineenvaihdunnan ja verenkierron häiriöt
 • yleistä hyvinvointia ja palautumista tukevat hoidot

Sykkivä magneettikenttäterapia (Pulsated Elektromagnetic Field -therapy) on turvallinen ja sivuvaikutukseton fysikaalisiin hoitomuotoihin kuuluva terapia, jolla voidaan edistää kehon omia paranemismekanismeja ja lisätä yleistä energisyyttä. Sen tärkein fysiologinen vaikutus on hapen osapaineen kohoaminen kudoksessa. Tämä merkitsee kudoksen verenkierron vahvistumista. Sykkivä magneettikenttäterapia vaikuttaa isojen verisuonten ja hiussuonten avautumiseen ja aineenvaihdunnan vilkastumiseen.

Hoidon aikana magneettikentät tunkeutuvat koko kehon läpi lämmittämättä tai vahingoittamatta sitä. Magneettikenttähoidot sopivat erinomaisesti urheilijoille. Hoito nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista, ehkäisee urheiluvammoja ja nopeuttaa urheiluvammoista paranemista.

ACTIVO-MED HIEROVA SÄHKÖMAGNEETTILOIMI

Sykkivien sähkömagneettien intensiteetti (1-5 mT, 0.5 välein) ja frekvenssi (1-50 Hertsiä) säädettävissä.
Hierontayksiköiden väristysnopeus (10-50 Hertsiä) ja kesto (2-12 sekuntia) säädettävissä.
Kestävä, pestävä, kevyt ja viileä. Lukuisia valmiita ohjelmia.
Vapaasti itse ohjelmoitavissa (aika, intensiteetti, frekvenssi, kesto).
Vuokra 25,- krt itsenäisesti
Vuokra 35,- krt henkilökunnan hoitaessa

Tiedustelut ja varaukset Tuijalta.

4.1.2013
Milko Tuominen on myynyt tamman De Nice (De Niro – Rohdiamant, kasvattaja Niina Okkonen)
Ruotsiin yritykselle Horses on Request / Katri Wäyrynen. Tamma on koulutuksessa Master Dressage Oy:llä helmikuun loppuun ja siirtyy sen jälkeen Flyingeen. Onnea Katrille laadukkaasta tammasta!

17.12.2012 Tallilla tapahtuu talven 2013 aikana

26.-27.1. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
16.-17.2. Ulf Möller valmentaa
23.-24.2. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
9.-10.3. Ulf Möller valmentaa
16.-17.3. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
6.-7.4. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
20.-21.4. Ulf Möller valmentaa
18.-19.5. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
Valmennusten aikana maneesi vain ko valmennuksiin osallistuvien käytössä.
Kevään valmennusten aikataulut päivitetään myöhemmin.Päivitetty 3.2.2013
Maaliskuun Christoph Hessin valmennus on peruutettu ja Hess tulee valmentamaan seuraavan kerran kesällä. Samalla viikonlopulle (16.-17.3.) tulee valmentamaan Thomas Sigtenberggaard, Helgstrand Dressagelta. Tiedustelut valmennuksista Tuijalle sähköpostiin.

Siirry työkalupalkkiin