2012

11.1.2012 Hyvää uutta vuotta 2012!

Tuija sai joululahjaksi varauksen varsaan, Jonsson-Donnerhall.
Varsa on vielä turvallisesti mammansa masussa, joten “Dressage horses Tuominen” katraaseen on siis odotettavissa lisäystä vasta ensi kesänä.Ronjakin oli tiineystarkastuksessa tukevasti tiineenä, joten jos kaikki sujuu hyvin, katras kasvaa ensi kesänä kahdella tulokkaalla.

6.1.2012 Steniroa ei nähdä oripäivillä

Ori Steniron tie siitosuraa ajatellen katkesi kovatasoisessa alkukarsinnassa (Tanska 6.1.).
Ori liikkui erittäin hyvin ja sai kiitosta liikkeistään.
Jatkoon valittiin tänä vuonna tyypiltään hyvin kevyitä oreja.
Steniroa pidettiin tyypiltään liian raskaana, ja sitä ei valittu jatkoon,
Näinollen ori ruunataan ja se jää Andreas Helgstrandille koulutukseen.

Katso video tästä.
Klikkaa ilmestyvää tekstiä: Open in a new frame, jos linkki ei aukea suoraan.

13.2.2012 Ympäristöpalvelut Tuominen panostaa tulevaisuuden lupauksiin

Milko Tuominen vahvistaa ensi kesän varsakaartia, ja on tehnyt varauksen vielä syntymättömään varsaan. Varsan isä on Totilas, emänä oldenburg st.pr.tamma, joka taas on suvutaan Rohdiamant-De Niro. Tästä varsasta voimme odottaa paljon! Jännityksellä odotamme kesän varsomisia ja varsoja.

20.3.2012 Kisakausi aloitettu

Ypäjällä 16.3.2012 ratsastettiin kouluratsastuksen kansalliset kilpailut.
Kilpailujen yhteydessä oli myös yksi alueluokka tasolla helppo A. Tämän vuoden alusta kaikilla ratsukoilla tulee olla kvaalitulos aluekilpailuista helppo A-tasolta,  vähintään 58% tuloksella, ennen kuin ratsukko voi ilmoittautua kansallisiin kilpailuihin. Tästä syystä alueluokassa olikin yli 70 ilmoittautunutta.
Kvaalin kävivät tekemässä myös Tuija ja Summer II. Summer ei ole kilpaillut aikaisemmin, Ypäjän rata oli sen ensimmäinen kilpailusuoritus. Tammaa jännitti aluksi kovasti valkoisena hohtavat pöytäliinat, mutta vauhtiin päästyään se väläytti laatuaan. Tuomarit kiittivät Summeria laadukkaaksi ja elegantiksi hevoseksi. Rata oikeutti luokan voittoon, tuloksella 71.034%

21.4.2012 Kyvyt esiin

Perjantaina 20.4 suuntasimme kakaroiden kanssa Lohjalle, kyvyt esiin tapahtumaan.

Kaksi vuotiaita varsoja mukana oli ori Sir Roy ( Sir Donnerhall – Royal Olymp), tamma De Nice ( De Niro – Rohdiamant) ja ori Zackson ( Blue Hors Zack- Furst Heinrich), sekä kolmevuotias ruuna jonka omistaa Teija Anttila.
Tapahtuma on tärkeä osa koulutusta. Varsojen kanssa harjoitellaan ennen tapahtumaa irtohypytystä, lastausta autoon/ traileriin, sekä kulkemista vieraaseen paikkaa. Varsat kulkivat hyvin ja suorittivat tehtävät Lohjalla ihan mukavasti.Ensimmäisellä kerralla arvioitiin ainoastaan sanallisesti hyppyjä ja tuomarin kommentit varsoista seuraavat:
Zackson:
Hieman jännittyneen oloinen ja sitä kautta kiireinen. Teki kuitekin okserilla tasaisesti mukavia hyppyjä. Tekniikka melko hyvä, ponnistaa tänään hieman liikaa eteenpäin. Hevosella melko hyvätasapaino ja vartalon hallinta.
De Nice:
Rento, hyvin valmisteltu ja hyvä käsitellä. Linjalla ei aivan suora. Hyppy okserilla melko hyvä, positiivinen etuosan ja jalkojen työskentely. Eteenpäinpyrkimystä saisi olla omasta takaa.
Sir Roy:
Erittäin itsetietoinen nuori herra. Siitä löytyy räjähtävyyttä ja notkeutta, sekä hyppyvoimaa. Hyvä edestä, takaa välillä kiertää eikä avaa.
Harjoitukset jatkuvat ensi perjantaina toisella tilaisuudella.

24.4.2012 Tuijan valmennettava Linda Ikonen menestyi Ponihaassa

Lauantain iltamyöhäinen startti luokassa Grand Prix St. George toi hyvin ansaitun toisen sijan ja sinisen rusetin sekä arvostelun, jossa komeili yhteisprosentit 65,877%.
Luokassa starttasi huikeat 31 ratsukkoa, luokan voittoon ratsasti Lindan ensimmäinen ratsastuksenopettaja Tuomarinkylän ajoilta, Sirpa Degerth-Káldi, ratsullaan Gringo.

Sunnuntaina vuorossa oli Lindan ja Colibriksen toinen Intermediate-luokan startti koskaan. Kyseessä myös Tapiola Small Tourin ensimmäinen osakilpailu. Edellisyön myöhäisestä kotiinpaluusta huolimatta Colibris oli reipas, oma itsensä ja kuskikin jo ihan iskussa. Ratsukoita luokassa oli 16, Linda ja Colibris suorioutuivat hienosti viidensiksi prosentein 64,386%. Tämänkin luokan voitto meni ansaitusti Sirpalle ja Gringiolle.

Todella nasta, aurinkoinen kisaviikonloppu, palkintona roppakaupalla hyvää mieltä ja treenimotivaatiota!
– Linda Ikonen-

Totilas-Rohdiamant-De Niro tammavarsa päivän ikäisenä.

27.4.2012 Maneesin pohja kunnostettu & muita uutisia

Maneesin pohja on kunnostettu. Pohjaan lisättiin 23 kuutiota solumuovisilppua jouston parantamiseksi.
Aamusta saimme tiedon hartaasti odotetusta varsasta. Totilas-Rhodiamant-De Niro tammavarsa syntyi tänään aamulla Saksassa. Varsan omistaa Milko tuominen, eli Dressage Horses Tuominen sai laumaansa uuden jäsenen. Laitamme kuvia ja lisätietoja heti kun Saksasta niitä saamme.
Kun aamu oli huiskittu tallinteon ja pohjan kunnostuksen kanssa, lähdimme varsojen kanssa toiseen kyvyt esiin tilaisuuteen Lohjalle. Varsat käyttäytyivät hyvin ja olivat “kokeneita matkaajia”.
Kokonaisuusteen oltiin tyytyväisiä. De Nice oli tänään kuitenkin tosi väsynyt ja ilman omaa tarmoa, mutta se annettakoon anteeksi kaksivuotiaalle, 6 cm tarkakorkealle talvikarvaiselle tammalle, jota lämmin ilma nuukahdutti. Alla oleva arvio tuli tänään ja kasvavien nuorien kanssa tilanteet muuttuu. Hyvää harjoitusta kuitenkin kaikille nuorille!

 

De Nice

Käynti: tahdikasta, erittäin pitkää, hyvä selän käyttö, voisi olla vielä enemmän irtonaisuutta lavoissa = 9
Ravi: tahdikasta, voisi olla energisempää, mutta väläyttää lupaavasti = 7,8
Laukka: puhdasta, saisi olla energisempää, saisi kantaa itsensä paremmin: 7,8
Luonne ja yhteisvaikutelma: yhteistyöhaluinen, keskittyy tehtäviin, voisi olla energisempi = 7,8
Mekaniikka ja kyky kantaa itsensä: 8,2
Luonne ja yleivaikutelma= 7,8
Zackson
Käynti: puhdasta, tahdikas, kaipaisi irtonaisuutta lapoihin, matkaavoittavaa kun rentoutuu selästä = 7,9
Ravi: Erittäin lennokasta ja joustavaa = 9,3
Laukka: Isoa, saisi olla irtonaisempi lavoista ja mennä ylämäkeen, kuitenkin eritäin potentiaalinen= 8,0
Luonne ja yleisvaikutelma: komea raaminen hevonen jolla laadukkaat askenlajit ja hyvä asenne = 8,5
Mekaniikka ja kyky kantaa itsensä= 8,4
Luonne ja yleisvaikutelma= 8,5
Sir Roy
Käynti: tahdikasta, irtonaista, hyvä yliastunta, hyvä selän käyttö = 9,5
Ravi: lennokasta, takaosa saisi työntää kuitenkin paremmin ja mennä rungon alle, kantaa itsensä hyvin= 8,0
Laukka: tahdikasta, kevyttä ja rentoa ylämäkeen. Takajalka voisi koukistua enemmän, silti tasapainoista.= 8,7
Luonne ja yleisvaikutelma: Itsevarma, kyvykäs ja rohkea esiintyjä= 8,5
Mekaniikka ja kyky kantaa itsensä= 8,73
Luonne ja yleisvaikutelma= 8,5
Kun vielä tälle päivää toivotamme Tanskan treenarin tervetulleeksi ja valmistaudumme ahkeraan valmennusviikonloppuun auringonpaisteessa, niin voimme vain todeta että tämä työ on kivaa!
2.5.2012 Milko Tuomiselle uusi varsa
Milko Tuominen kasvattaa varsamääräänsä hankkimalla Lautukselle samanikäisen orikaverin. Lautus on tarhaillut tähän mennessä tyttöjen kanssa, mutta komea oripoika alkaa jo ymmärtämään olevansa ori, joten on aika siirtyä ulkoilemaan poikaseurassa. Tuominen osti orivarsan joka on syntynyt 2011 ja sen isä on Quaterback ja emänisä Prince Thatch xx.
Videolinkki varsaan sen ollessa 5 vkoa vanha. Kun varsa saapuu Suomeen ja Lahaan päivitämme tuoreempia kuvia ja videoita.
21.5.2012 Kisakuulumisia
Sunnuntaina 20.5. kilpailtiin Tuomarinkylässä kansalliset kouluratsastuskilpailut.
Tuija urakoi kisoissa kolmen hevosen kanssa. Luokkana oli vaativa B:0,Supreme Horse Care Championsarja 2012, ensimmäinen osakilpailu, avoin 7-vuotiaille hevosille .
Luokan ja aamun ensimmäisenä lähti ensikertalainen Anthrazit (Fair Play-Rothschild J), jonka omistaa Sari Leppänen. Tuttavallisemmin “Aapeli” olikin mukana vielä harjoitusmielessä, koska kilpailukokemusta ratsulla ei ole vielä ollenkaan ja yhteistyökin on vielä alkutekijöissään. Aapeli jännittyi kovin paljon aitojen sisäpuolella ja tuomarin päätyyn pääseminen oli haasteellista. Loppurataa kohden Aapeli kuitenkin alkoi jo hieman rentoutumaan. Pino rikkoja ja jännittynyt suoritus ei toki pisteitä tuonnut, vaan tuloksesi tuli 57,667%. Tuomarit kuitenkin pitivät hevosta raamikkaana ja lupaavana. Tästä kisataival alkaa ja kun kokemusta kerätään tämä kausi, niin rutiinin mukana löytyy varmasti myös rentous.
Seuraavaksi starttasi YPT Oy:n omistuksessa oleva Samba Queen S. Samban vahvuus on sen iloinen esiintyminen, luotettavuus ja halu yrittää parhaansa. Samban pisteitä rokotti tahtirikko lisätyssä ravissa (isossa ravissa tippuu hiekkamonttuun todella helposti) sekä toisen vaihdon “villi” hyppy. Positiivista oli jälleen tamman halu esiintyä ja suorittaa. Rata palkiittin kiitoksella tamman liikkeistä ja pisteillä 65,833% sekä luokan voitolla.
Luokassa kolmantena starttasi ruuna Serpico. Sepi on vieläkin ISO “pikkupoika” ja maltti ei tämän herran mielestä ole valttia. Sepille sopii parhaiten kilpailut, jotka kestävät useamman päivän. Tai ainakin niin että kilpailuareenaan ja ympäristöön voi tutustua ratsain jo edellisenä päivänä. Energiaa tässä hevosessa riittää, tämä poika jaksaa kun muut hyytyy…
Raviosuudessa oli hyviäkin pätkiä vaikka pinkeys näkyikin koko radan. Laukassa Sepi olisi voinut olla vaikka maastoradalla, vauhtia ei puuttunut ja keskittyminen ei oikein pysynyt hallinnassa.
Tuomari totesikin, että erittäin paljon laatua mutta tempperamentti ei meinaa pysyä kurissa. Iloiset hyppelyt eivät toki lisänneet pistesaldoa vaan pisteet jäivät prosenteiksi 61,083%. Energiaa tarvitaan, ehkä herra vielä rauhoittuu sen verran että sitä pääsee oikeasti ratsastamaan. Kausi on kuitenkin vasta alussa, tästä on kiva jatkaa!
Onnittelut myös viikonloppuna menestystä aluekilpailussa saaneille oppilaille, Ilona Päiviselle ja Virva Anttoselle!

21.5.2012 Tuijan valmennettava palkintopallilla Tuomarinkylässä

Linda Ikonen ja Colibris esittivät tyylikkään, tasaisen suorituksen nuorten PM-katsastusluokassa Grand Prix St.George, piruetitkin pyörivät jo melko mallikkaasti. Valkoinen rusetti ja luokan kolmas sija prosentein 64,211% tuovat hyvää tsempitystä ensi viikon SM-kisoihin Laaksolle!

21.5.2012 Milko Tuomisen katraan uusin tulokas matkalla Lahaan

Quantum Theory saapuu Suomeen tiistaina 22.5.
Katso tästä video.

28.5.2012 Kouluratsastuksen SM-kilpailut Laaksolla
Tuijan valmennettava Linda Ikonen ja Colibris perjantain nuorten joukkueohjelmassa hienosti rusettiputkessa ja kolmannelta sijalta finaaliin! Lauantain Kür-ohjelmassa muutama harmittava rikko muuten vahvoissa vaihdoissa, tuloksena luokan neljäs sija, samoin kokonaiskilpailun neljäs. Viikonlopun helmenä Lindalle ja Colibrikselle varmistui edustuspaikka juhannuksen jälkeen Ypäjällä järjestettäviin PM-kisoihin!
28.5.2012 Kasvattajapäivät Ypäjällä 26-27.5.2012
Master Dressage Oy:n, YPT Oy:n ja Milko Tuomisen varsat olivat edustettuina kasvattajapäivillä. Reissuun lähdimme hakemaan varsoille kokemusta matkustamisesta, esiitymisestä ja vieraassa paikassa käyttäytymisestä.
Lauantaina aloitettiin tammavarsoilla.
De Nice oli kasvattajapäivillä hienosti oman ryhmänsä paras 2-vuotias tamma ja sai pisteitä 9-8-7-8-8 = 40 p ja I-palkinnon.
Myös Rhodonia oli oman ryhmänsä paras tammavarsa ja sai pisteitä 9-9-7-7-8= 40 p ja ykköspalkinnon, huolimatta siitä että pikkuneiti ei mattanut esittää joustavaa ja isoa raviaan laisinkaan vaan käytti energiansa lähinnä pomppimiseen.
Sunnuntaina oli orien vuoro.
Uusimman tulokkaamme Quantum Theoryn, joka saapui Suomeen viime tiistaina, esiintyminen ei ollut sillä laatutasolla mikä varsan laatu on. Varsa oli väsynyt ja kuihtunut matkalla Suomeen, eikä esittänyt sitä liikkumista mihin kykenee. Ori on tällähetkellä 4 cm takakorkea, mikä tekee liikkumiseen omat haasteensa. Pisteet 8-8-7-7-8 = 38 p ja II palkinto.
Sir Roy esiintyi ison pojan elkein, malttamatta kuitenkaan ravata askeltakaan mitään järkevää ravia. Se valittiin kuitenki oman ryhmänsä voittaja oriksi ja se taisteli parhaan kaksivuotiaan oriin tittelistä tarhakaverinsa Zacksonin kanssa. Pisteitä Sir Roy sai 8-8-7-8-7 = II palkinto.
Oriiden ikäluokkapalkinnot veivät oriit Lautus ja Zackson.
Elegantti ja sopusuhtainen Lautus palkittiin niin ikään upein pistein 9-8-8-9-9=43p ja I-palkinto.
Zackson palkittiin pistein 9-8-8-7-8=40, I-palkinto.
Isosta urakasta valtava kiitos huippuhoitajille Teijalle ja Lenalle ja suuri kiitos esittäjälle Ismo Saariselle. Hyvin hoidettu homma!

8.6.2012 Tuomisille uusi varsa

7.5.2012 syntynyt ori varsa on siirtynyt  YPT Oy:n omistukseen.
Oriin isä on kuuluisa Sir Donnerhall, jonka jälkeläisiä Tuomisilla on jo useampi.
Emä on Fritzy K ja emän isä Florestan. Varsan “työnimi” onSir Amour, mutta nimi odottaa vielä vahvistusta Hippoksesta, eli saattaa vielä muuttua.

Serpico

Tuija, kirjaimellisesti kieli keskellä suuta.

Summer II

Veronika ahkeroi hoitajana, niin tallilla kuin kisoissakin.

16.7.2012 Kansalliset kouluratsastuskilpailut Lappeenrannassa

Siilinjärven kilpailujen jälkeen paiskittiin töitä kotona kolme päivää ja sen jälkeen bussi ja pikkuheppa- auto suuntasi Etelä-Karjalan Urheiluratsastajien järjestämiin kansallisiin kouluratsastuskilpailuihin 12-15.7.2012 Lappeenrannan raviradan keskusnurmelle.

Mukaan lähti tuttu porukka Serpico, Samba Queen S, Summer II ja Legend Royalina. Aapeli joutui tällä kertaa jäämään kotiin harmillisen pienen haavan ja sen turvotuksen takia. Torstaina kaikki kisahevoset tutustuivat raviradan nurmeen, mutta eivät vielä osallistuneet kilpailuihin.
Perjantaina Pipsa aloitti luokalla Prix de Horsecare Corner FEI Kenttäkilpailuohjelma CIC* A 2009, helppo A, rata A avoin 5-vuotiaille hevosille. Luokkaan osallistui 15 ratsukkoa ja Pipsa sijoittui luokassa kuudenneksi tuloksella 61,957%. Pipsa oli radalla vielä jännittynyt ja tuijotteli jonkin verran vierasta ympäristöä, mutta kokemusta tämän tamman kanssa ollaan vielä hakemassa, joten pienet herpaantumiset kisauraansa vasta aloittelevalle hevoselle suotakoon.

Samba osallistui luokkaan Prix de Tirilän Puutarha Vaativa B:0, joka oli avoin kaikille ja lähtijöitä siinä olikin 35. Tamma voitti luokan tuloksella 65,375%. Sambaa kiiteltiin hurjan energiseksi ja tässä luokassa sitä tamma todella olikin!

Samban kanssa samassa ryhmässä starttasi myös Summer II, sijoittuen kuudenneksi prosentein 63,125. Summer teki hyviä pätkiä, mutta jännittyneisyys näkyi epätasaisuutena.

Myös Serpico starttasi tämän luokan toisen osan, jossa 27 lähtijää. Kuuma ruuna otti kipinää veryttelyn aikana alhaalla lentävästä lentokoneesta ja radalle päästyään se hermostui pysähdyksessä, kun yleisön joukosta lapsi juoksenteli rinnettä alas kohti koulurataa. Kokemusta siis kuumalle ruunalle, tuloksena 14. sija ja 57.750%.
Lauantaina urakkaa jatkettiin Pipsan kanssa FEI Helppo A Esiohjelma 5-vuotiaille hevosille 2004/2011,Supreme Horse Care 5v championsarja osakilpailulla. Pipsa olikin jo paljon rennompi radalla kun ensimmäisenä päivänä ja suoriutui tammalle vielä vaikeasta ohjelmasta kunnialla. Luokassa oli 16 lähtijää ja Pipsa sijoittui siinä viidenneksi tuloksella 72,00% Tuomarit kommentoivat ravia tahdikkaaksi, energiseksi, joka toimii läpi kropan, käynti oli tahdikasta ja rentoa, laukka oli tahdikasta, mutta siinä saisi kantaa itsensä paremmin. Tamma on tällä hetkellä takakorkea ja ratsastustaival vielä alkutekijöissä joten tähän tulokseen saa tässä kohdassa olla tyytyväinen!
Samba ja Serpico osallistuivat luokkaan Vaativa B:1 2009,Supreme Horse Care 7v championsarja osakilpailu. Samba suoritti tasaisesti ja varmasti, tosin vieläkin hieman liian innokkaana. Tuloksena 65,764 ja kolmas sija. Serpico pysyi jo paremmin maanpinnalla, vaikka olikin vielä kovin herkkä ja energinen. Ratsastus oli vieläkin kirjaimellisesti kieli keskellä suuta hommaa. Tulos kuitenkin jo  65,833% ja luokassa toinen sija.
Summer osallistui luokkaan Prix de Ravintola Ole Vaativa B FEI Junioreiden joukkueohjelma 2009. Rata oli vieläkin epätasainen mutta paikoitellen väläytteli lupausta tulevaisuudesta. Tuomarit kiittivät energiasta ja kevyestä liikkumisesta, toivoivat vielä lisää tasaisuutta ja tasapainoa. Luokassa oli 25 lähtijää ja tamma sijoittui siinä viidenneksi tuloksella 60,676%
Sunnuntaina jatkettiin urakkaa avoimella luokalla Vaativa B:1 2009.

Samba aloitti aamun ja luokan ensimmäisenä. Tamma oli jo hieman väsynyt, mutta yritti silti tuttuun tapaan tomerasti. Väsymyksestä huolimatta luokan voitto tuloksella 65,375%.

Välissä oli Pipsan vuoro luokassa FEI Helppo A Loppukilpailuohjelma 5-vuotiaille hevosille 2004/2011, avoin nuorille hevosille. Tamma oli jo väsynyt, ei ihme kokemattomalle kulkijalle ja rata oli sille vielä liian vaikea. Tamma yritti kuitenkin parhaansa mukaan ja sai tuloksen 63,200% ja 7.sija.

Summer starttasi avoimen V:B 1 luokan ja tekikin jo paljon tasaisemman radan. Tamma sijoittui tällä radalla neljänneksi tuloksella 63,750%. Tuomarit kiittivät kauniista kokonaisuudesta. Tästä on kiva jatkaa!
Päivän viimeisenä todella kovassa kaatosateessa liukkaalle nurmelle lähti kuumakalle Serpico. Ruuna piti hermonsa kurissa ja voitti luokan tuloksella 66,146%. Serpicoa kehuttiin kuuliaiseksi ja hienoksi hevoseksi joka suoritti tarkasti olosuhteista huolimatta.
Hoitotiimi hoiti urakan upeasti ja mahdollisti koko viikonlopun onnistumisen. Upeaa ja kiitos siitä koko porukalle. Kivaa oli!

Samba Queen S

12.6.2012 Tampere Dressage Festival

Bussi starttasi neljän hevosen kanssa perjantaina illalla 8.6. Tampereelle kansallisiin kouluratsastus kilpailuihin. Mukaan lähtivät YPT Oy:n Samba Queen S, Master Dressage Oy:n Serpico, Sari Leppäsen Anthrazit ja Ilona Päivisen San Fino.

Fino lähti Tampereelle mukaan harjoittelemaan kilpahevosen elämää ja ihmettelemään kansallisten karkeloiden meininkiä. Lauantaina nuoriherra esitti varsin kelvollisen ohjelman ilman selkeitä virheitä 6-vuotis cupin osakilpailussa saavuttaen 62,7% tuloksen ja neljännen sijan. Sunnuntaina kisarutiinin haalimista jatkettiin avoimessa helppo A:2 – luokassa ja hyväntuulinen ja napakka esitys palkittiin prosentein 66,5 ja luokkavoitolla! Tästä on kiva jatkaa. Niin valmentajan kuin valmennettavan!

Anthrazit oli mukana myös hakemassa kokemusta. Ruuna treenasikin kaksi päivää kilpailupaikalla, mutta sunnuntaina omaan luokkaansa se ei valitettavasti voinut osallistua.Sunnuntaina ruunan poskessa oli kuuma ja arkova turvotuspatti ja edes suitsien saaminen päähän osoittautui mahdottomaksi. Tästä syystä ruuna matkusti kotiin odottelemaan eläinlääkäriä, eikä siis osallistunut kilpailuihin.

Serpicon tavoite oli taasen tottua kilpailuelämään ja alkaa malttamaan paremmin kisapaikoilla. Lauantaina tämä ei onnitunut laisinkaan. Luokka oli todella paljon myöhässä ja tauot lisäsivät luokkien aikataulujen venymistä. Kun sitten puolentoista tunnin odottelun, veryttelyn jälkeen, yritti lähteä herkän ruunan kanssa radalle, sen pinna oli jo loppu ja ruuna protestoikin radalla tuomaria kohti mennessä pystyyn nousemalla. Ruuna olisi halunnut kirmata jo tallialuetta kohden eikä mennä sieltä poispäin. Sääli että veryttely venähti aivan liian pitkäksi.

Serpico

Sunnuntaina Serpico stattisi Vaativa B:1 7-vuotiaiden Champion-sarjan 2. osakilpailussa. Nyt aikataulut pitivät hyvin ja lähtöaika oli juuri oletetun mukainen. Serpico olikin paljon rennompi ja levollisempi. Viimeisen lisätyn ravin valitettavasti rikoimme laukalle, mutta muuten rata oli rikkeetön. Ruuna sai kehuja näyttävästä liikkumisestaan, joskin kaipaamme vielä lisää rentoutta. Tulos neljäs sija prosentei 65,417%

Samba on aina ihanan kultainen ja yritteliäs. Tammakin tosin kärsi lauantaina liiasta odottelusta ja pitkittyneestä veryttelystä mikä näkyi tamman laukassa raskautena. Launtaina tulos luokasta Vaativa B FEI:n CCI/CIC*** B-kenttäkilpailuohjelma 2009 Avoin kaikille, kuitenkin neljäs sija ja 63,600% . Sunnutaina veryttely seitsemän vuotiaiden luokkaan onnistui aikataulussaan ja tamma olikin virkeämpi. Suoritusta kiiteltiin lennokkaaksi ja siinä oli paljon näyttävää liikkumista. Tuloksena luokan voitto prosentein 68,542.

Serpico

Kuvat Mirkku Ikonen

Tuijan valmennettava, Linda Ikonen ratsullaan Colibrisstarttasivat myös Tampereella.
Linda ratsasti ensimmäisen Inter1 Kürinsa tyylikkäästi prosentein 66,292, joka oikeutti luokan viidenteen sijaan.

Serpico

Linda Ikonen ja Colibris

10.7.2012 Kansalliset kouluratsastuskilpailut Siilinjärvellä
Kisakaravaani kulki Siilinjärvelle kansallisiin kouluratsastuskilpailuihin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Mukaan lähtivät Serpico, Samba Queen SSummer ja Koivulehdon hevostilan omistama viisivuotias tamma Legend Royalina, Sari Leppäsen Anthrazit ja Ilona Päivinen, Finon kanssa. Hyvin järjestetyissä kisoissa aikataulut toimivat ja homma oli hanskassa.
Lauantaina aamusta ratsastettiin Vaativa B:0 2009, avoin 7-vuotiaille hevosille. Samba teki tuttuun turvalliseen tapaan varmaa ja sympaattista tulosta voittaen luokan 67.125 % tuloksella. Elämänsä toista kertaa kisaradalla oleva Aapeli (eli Anthrazit) suoritti tasaisen ja rikkeettömän radan, josta se palkittiin toisella sijalla tuloksella 65.375% Hyvä suoritus vielä kisauraa aloittelevalle ruunalle!
Serpico sijoittui luokassa kolmanneksi tuloksella 61.375%. Ruuna oli aamutuimaan isolla ulkokentällä hyvin jännittynyt ja huuteli kovasti tallialueelle josta rakkaat ystävämme vastailivat ruunan huutoihin. Kun vielä startti oli ensimmäisenä ja pohjan kunnostusjäljet häiritsivät herkän ruunan sielunelämää, niin muutamalta herpaantumiselta ei tällä kertaa vältytty.
Urakkaa jatkoi myöskin toista kertaa kisoissa oleva tamma Summer. Tamma osallistui luokkaan Vaativa B FEI junioreiden esiohjelma 2009, avoin kaikille. Tulos 13.sija ja 59,706%. Rata oli vielä melko epätasainen ja ratsukon vaihteet ovat vielä hakusessa. Tamma esittää kauniita ja elegantteja pätkiä, mutta yhteistyötä pitää vielä hioa.

Ensikertalaisena mukana oleva, opiskelumatkalaine Pipsa (Legend Royalina) osallistui luokkaan Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2003/2009 sijoittuen kuudenneksi tuloksella 62.393. Tamma on ikäisekseen kovin raaka vielä, mutta siinä on ainesta parempaan. Tästä alkaa opettelu kisahevosen elämään.

Sunnuntaina aamusta aikaisin jatkettiin urakkaa.
Luokkana ensimmäisenä oli Vaativa B FEI loppukilpailuohjelma 6-v hevosille 2004/2011 Supreme Horse Care 7-v. championsarjan 3. osakilpailu. Serpico aloitti aamun ja malttoi tällä kertaa mielensä jo paljon paremmin. Tuloksena luokassa toinen sija tuloksella 76,600%. Seuraavana oli Aapelin vuoro. Ruuna oli selkeästi väsynyt ja ei oikein jaksanut enää keskittyä. Tuloksena luokassa seitsemäs sija ja 65,00%. Samba lähti luokan viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä. Tamma ihastutti jälleen tuomarit ja se palkittiin luokkavoitolla 77,200% tuloksella. Summeri teki jo tasaisemman radan, vaikka parannettavaa kovasti jäikin. Luokkana Vaativa B:3 2009, avoin kaikille ja tuloksena 11 sija 58,065 %. Tuomarointiin näihin luokkiin olisi jälleen toivonut enemmän eroja huonon ja hyvän numeron välille. On hienoa että osa tuomareista jo käyttää skaalaa molempiin suuntiin eikä jämähdä tuolle 5-6 linjalle.

Päivän päätti lapsihevonen Pipsa. Kokematon kisaaja kärsi väsymyksestä Aapelin tapaan ja sitä pelotti metsän reunan puoli kisaradasta, eikä se voinnut tajuta että siellä alhaalla laidunsi hevosia, eikä hän olisi voinnut jäädä niitä katsomaan…Tamma väläyttää kuitenkin hyvää liikkumista, tulos 10. sija, 58,188% tuloksella. Hoitajat Veronika ja Ilona, sekä Aapelin omistaja Sari hoitivat viikonlopun hommat hienosti ja kaikki pelasi loistavasti. Karavani matkusti kotiin lepäämään ja ensi viikonloppuna taas kohti uusia koitoksia.

Hoitourakan lisäksi Ilona Päivinen, Tuijan valmennettava, kartutti kisakokemustaan Finon kanssa. Lauantaina ohjelmassa oli 6-vuotiaille avoin helppo A:2-luokka, josta ratsukko ahkeroi hienon 66% tuloksen.

Sunnuntaina urakka jatkui 6-vuotis cupin 3.osakilpailulla. Ohjelmana oli FEI:n loppukilpailuohjelma 5-vuotiaille hevosille kollegiaalisella arvostelulla. Fino oli jo hieman väsynyt, mutta osoitti hienoa tsemppihenkeä ja nappasi sinisen rusetin tuloksella 78,4%. Ruuna sai tuomaristolta kiitosta tahdikkaasta ravista, sekä kuuliaisuudesta ja yhteistyöhalukkuudestaan.

17.7.2012 Ronjalle tammavarsa

Ronja varsoi 17.7.2012 mustan tammavarsan yöllä klo 4.15. Tuttuun tapaan Ronjan varsa on musta, tällä kertaa ilman merkkejä. Ronja hoitaa pitkäsääristä varsaansa rakkaudella ja kaikki on mennyt hyvin.

18.7.2012 Ulf Möller valmentaa Ypäjän hevosopistolla EBEF tapahtuman yhteydessä 15.9.2012, nuoria 3-5 vuotiaita hevosia

Ufl Möller on yksi Saksan kaikkien aikojen parhaimpia nuorten hevosten ratsastajia. Hänet muistetaan legendaarisien orien Sandro Hitin ja Sir Donnerhallin ratsastajana, mutta hän on sen lisäksi ratsastanut lukuisia muita hevosia.
Valmennus on yksi päiväinen ja valmennuksen tavoite on katsastaa nuoret laadukkaat kouluhevoset.
Ulf Möller on lupautunut tulemaan Suomeen valmentamaan talven aikana kolmen viikonlopun ajan. Ulf valitsee talven valmennuksiin mukaan noin 12 ratsukkoa ja muutaman vararatsukon sairastumisien varalle. Valmennuksen tavoite on antaa vahvat eväät talven harjoitteluun ja löytää tie tavoitteisiin kohti seuraavan kauden ikäkausikilpailuja.
Katsastuksiin haetaan laadukkaita 3-5 vuotiaita kouluhevosia, ja ratsastajia jotka ovat valmiita sitoutumaan talven kolmeen valmennusviikonloppuun. Katsastukset toteutetaan kahden ratsastajan ryhmissä.
Katsastuksen hinta on 125,-/ ratsukko, sisältäen yhden päivän valmennuksen.
Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumien vahvistetaan maksamalla valmennusmaksu 15.8.2012 mennessä tilille:
FI8550780820106983 / Master Dressage Oy.
Viitteeseen Ufl Möller koulutus ja osallistujan nimi.
Katsastuksiin osallistujilta odotetaan sitoutumista talven valmennuskerroille.
Valmennuksen maksu palautetaan peruutuksen yhteydessä vain jos valmennukseen saadaan vararatsukko peruuttaneen ratsukon tilalle. Mikäli valmennuspaikka jää käyttämättä, maksua ei palauteta.
Talven valmennukset järjestetään Lahassa, Master Dressage Oy:n lämpöeristetyssä maneesissa.
Ypäjän valmennuksen katsastuksen jälkeen, talven valmennuksiin valitut ratsukot ilmoitetaan Master Dressage Oy:n nettisivuilla www.masterdressage.fi ja ratsukoille henkilökohtaisesti.
Mikäli tarvitset majoitusta hevosellesi taikka itsellesi niin voit tiedustella: kurssisihteeri@hevosopisto.fi

26.8.2012 7-v finaali Harjussa

Harjussa ratsastettiin lauantaina 25.8.FEI Kur Junioreille 2006, päiv. 2009, Supreme Horse Care 7-v. Champion sarjan finaali, johon Tuija osallistui YPT OY:n omistamalla Samba Queen S tammalla.
Rata oli rikkeetön, jokseenkin hieman varovainen. Tamma oli polkaissut kenkänsä laitumella vinksin vonksin ja vielä keskiviikkona arkoi kaviota. Torstaina pääsimme treenaamaan varovasti. Lauantaina tamma liikkui ok, mutta ratsastaja ratsasti hieman varovaisesti.

Koomista oli se, että Tuija oli suunnitellut kyrin “helpoksi” mutta kuitenkin avot uran sisäpuoli linjoille ja sulut myös eri linjoille. Viime viikonloppuna valmenamassa ollut Christoph Hess katsoi Kyrin ja korjasi avotaivutukset urille ja sulut normaali linjalle. Kilpailuissa tuomari kuitenkin toivoi , että vaikeusastetta olisi ollut lisää ottamalla esim. avot pois urilta. No, ensi kerralla ratsastaja pitää siis päänsä…
Rata tuotti kuitenkin finaalin kakkossijan ja prosentteja 66,083. Nyt kisahepat nauttivat viikon laiduntamisesta ja viikon maastoilusta ja sitten alkaa treeni kohti V:A luokkia.
10.8.2012 Ronja jälleen tiine

Ronja on tiine oriista San Amour ( Sandro Hit – Plaisir d’Amour).
Innolla odotamme siis jälleen varsaa ensi kesänä.
10.8.2012 Onnittelut Thomakselle MM-pronssista
Säännöllisesti Lahassa valmentamassa käyvä Thomas Sigtenberggaard ratsasti nuorten hevosten MM-kilpailuissa pronssia. Ratsuna oli 6-vuotias Sir Donnerhall II (ruotsalaisessa omistuksessa).
17.9.2012 European Breeding Event Finland 15.-16.9.2012
European Breeding Event Finland järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuma on herättänyt suurta mielenkiintoa ja kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta sekä vakiinnuttanut paikkaansa tapahtumana, jonka tunnusmerkkeinä ovat kansainvälisyys, verkostoituminen, positiivinen ilmapiiri, innovatiivisuus sekä rohkeus kokeilla uusia tapoja markkinoida kotimaisen ratsukasvatuksemme tuotteita.
Master Dressage Oy ja YPT Oy olivat mukana myös tapahtumassa varsojen ja nuorten hevosten kanssa.

Steniro (omistaja YPT OY) osallistui Ulf Möllerin valmennukseen jossa katsastettiin ratsukoita talven valmennusviikonlopuille. Steniro käyttäytyi kolmevuotiaaksi isoksi ruunaksi mallikelpoisesti ja sai hyvää kokemusta esiintyä isomman yleisön edessä.

Kaksivuotiaat oriit Sir Roy (om. Master Dressage Oy) ja Zackson (om. YPT Oy) osallistuivat lauantaina epäviralliseen orikatselmukseen  sekä sunnuntaina Open Sale luokkaan. Tuomareina luokissa toimivat: Maren Schlender, Jan Crome-Sperling, Hannover Verband
Dr. Evelin Schlotmann & Franz-Josef Busemann, Oldenburg Verband Marc Hahne, ZfdP Dr. Ulf Möller, Hof Kasselmann.

Zackson sai arvioissa mainintoja: hyvin asettunut niska, hyvä lapa, ravissa aktiiviset takajalat, hyvän kokoinen ja hyvin kehittynyt ikäisekseen. Ei orileimaa.
Sir Roysta sanottiin: erittäin hyvä ratsuhevonen, rohkea ja itsevarma. Hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Iso laukka joka suuntautuu ylämäkeen. Erittäin upea käynti, rentoa ja tahdikasta. Ei oriainesta, mutta loistava tulevaisuus ratsuhevosena.
Ronja, tämän kesän tammavarsansa eli Miss Johnson:n kanssa saapuivat sunnuntaina Ypäjälle. Tamma kantakirjattiin ja varsa rekisteröitiin Oldenburgiksi. Miss Johnson sai fohlenprämie arvon ja seuraavanlaisen arvion tuomareilta: hyvä pää ja niska, korrektit jalat, harmooninen varsa rakenteeltaan, hyvä lapa, kaula, rakenne ylämäkeen. Kaunis. Varsa heti liikkeessä tahdikas ja lennokas, hyvännäköinen. Parhaimmissa pisteissä varsa sai tyypistään yhdeksän. Varsa oli omassa ryhmässään jaetulla kolmannella tilalla pistein 8,33
Ostovarsamme (kasvattaja Niina Okkonen) Sir Amour esiintyi todella edukseen Ypäjällä. Varsa on hyvässä kasvuvaiheessa, esiintyi näyttävästi ja erottui edukseen. Oriin isä on Sir Donnerhall ja sen emä on Fritzy K ja emän isä on Florestan I. Ori voitti  jaettulla I sijalla  BIS palkinnon pisteillä 8,83.
Tuomareiden lausunto varsasta: lupaava ORI. Vakuuttava ravi, ylämäkeen, lennokas, matkaavoittava, vaikuttava varsa, hyvä läsnäolo. Näyttävä, katseenkääntäjä, elastinen, voimakas takaosa, kantaa itsensä hyvin. Varsa sai jopa liikkeistään pisteet 9.5.
Hienoa, tästä on kiva taas jatkaa!
Valtavan suuri kiitos kuuluun EBEF tapahtuman järjestäjille, saamme upean mahdollisuuden kuulla kansainvälisiä arvioita koti Suomessamme. Kiitos Niina Okkoselle, joka kasvattaa hyviä varsoja ja hän tunnistaa varsamakumme. Iso kiitos taustaryhmälle: Sanna Havanko on pitänyt hyvää huolta niin emätammasta kuin varsasta ja auttoi järjestelyissä, jotta kaikki saatiin toimimaan viikonlopun aikana. Suuri kiitos superletittäjällemme Teijalle, joka jo kovalla rutiinilla hoitaa läpi näitä reissuja. Kiitosta henkilökunnallemme ja Liville ja Lenalle avusta Ypäjällä. Hyvä teami, toimivat järjestelyt ja hyvät hevoset, eli kivaa oli!Ohessa kuvia.

Miss Johnson

Sir Amour

Miss Johnson

Sir Amour

Sir Roy

Sir Amour

Sir Roy

Zackson

Zackson

Zackson

Steniro

Steniro

Steniro

Steniro

1.10.2012 Ulf Möller valmentaa nuoria hevosia Lahassa

Ufl Möller on yksi Saksan kaikkien aikojen parhaimpia nuorten hevosten ratsastajia. Hänet muistetaan legendaarisien orien Sandro Hitin ja Sir Donnerhallin ratsastajana, mutta hän on sen lisäksi ratsastanut lukuisia muita hevosia.

Valmennukseen on katsastettu mukaan 12 ratsukkoa. Valmennuksiin katsastetaan talven aikana vielä muutama hevonen, jotka estyivät osallistumasta katsastuksiin sairastumisen takia.
Mukaan valitut ratsukot sitoutuvat kaikkiin kolmeen valmennusviikonloppuun. Sitoutuminen tarkoittaa sitä, että valmennuksesta voi jäädä pois vain eläinlääkärin /lääkärin todistuksella. Mikäli ratsukko on poissa ilman pätevää syytä, on hän velvollinen maksamaan valmennusviikonlopun.

Eläinlääkärin/ lääkärintodistuksella poisjäänneiden tilalle kutsutaan varalla olevia ratsukkoja vapautuvalle paikalle.

Kurssille valitut ratsukot:

Tiina Polso
Seaside Sabrina 2008
Omppu Saarinen
Siiri Kyrö Kyrö Florentino 2008
Tuija Tuominen Steniro 2009
Salla Varenti Jean Baptiste Carrus 2009
Johanna Heikkilä Malaya 2007
Saga Tervonen Sunshine Girl 2007
Mariia Pihlajamäki Special Son 2008
Sari Aimia HN Revenue 2008
Siiri Kyrö Märchen 2008
Jonna Nikula Sirius Black 2007
Kikko Kalliokoski Kiahan Rainwater 2007
varalla:
Salla Varenti  Fée Clochette Carrus
Jenni Rauman Moonriver
Heidi Siitonen Hotlines Son
Anu Sironen Saraya

 

Kysymyksiin kurssien osalta vastaa Heidi Svanborg: +37 2555 29715 tai sähköpostilla, svanborg.heidi@gmail.com
Loistavaa treeniä loppuvuoteen!

Bretton Woods

2.10.2012  Dressage Horses Tuominen kasvattaa laumaansa

Milko Tuominen on liisannut Katariina Torkkolan omistaman tamman, May Chandani.
Tamma on tiine oriista Bretton Woods (Johnson – De Niro).
May Chandani on kantakirjattu ykköspalkinolla pistein 43.
Ensi kesänä siis jälleen odotusta ilmassa!

May Chandani

i. Michellino
ii. Michelangelo
e. May Class
ei. Classic

4.11.2012 Linda Ikonen ja Colibris hallimestaruus hopeaa ja hieno kauden päätös Horse Showssa

Hallimestaruudesta kilpaili samat ratsukot kun kauden muissakin isommissa kisoissa. Colibris oli oma tyyni itsensä ja Linda levollisen keskittynyt. Rikkeetön rata ohjelmalla Prix St. Georges FEI Nuorten ratsastajien joukkueohjelma 2009, toi hopeamitalin prosenteilla 64,912%.
Mitalinhohtoinen perjantai-ilta Primus tallin upeissa puitteissa skumppatarjoiluineen antoi potkua Horse Showta varten.
Tapiola Small Tourin finaali ratsastettiin komeasti Hartwall Areenalla Horse Showssa, ohjelmana Inter I Kür. Lontoon filharmoonikot siivittivät ratsukon finaalin neljännelle sijalle. Ratsukko esiintyi todella edukseen vaikka areenan nopea pohja vaatikin pientä koreografian hiontaa matkan varrella.
 “Oli mahtavaa päästä ratsastamaan isolle areenalle Colibriksen kanssa, fiilis oli mitä mahtavin!”

Colibris ei hätkähtänyt valoja, yleisömäärää eikä muutakaan vaan esiintyi tyylilleen uskollisena, valppaana ja korvat sivuilla tarkkaan kuunnellen.

Teksti ja kuva Mirja Ikonen.

17.12.2012 Tallilla tapahtuu talven 2013 aikana

26.-27.1. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
16.-17.2. Ulf Möller valmentaa
23.-24.2. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
9.-10.3. Ulf Möller valmentaa
16.-17.3. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
6.-7.4. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
20.-21.4. Ulf Möller valmentaa
18.-19.5. Thomas Sigtenberggaard valmentaa
Valmennusten aikana maneesi vain ko valmennuksiin osallistuvien käytössä.
Kevään valmennusten aikataulut päivitetään myöhemmin.Päivitetty 3.2.2013
Maaliskuun Christoph Hessin valmennus on peruutettu ja Hess tulee valmentamaan seuraavan kerran kesällä. Samalla viikonlopulle (16.-17.3.) tulee valmentamaan Thomas Sigtenberggaard, Helgstrand Dressagelta. Tiedustelut valmennuksista Tuijalle sähköpostiin.
10.12.2012 Lautuksesta ja Sir Amourista osaomistajuus Andreas Helgstrandille

Oldenburg orivarsasta Lautus (L´Espoir-Negro, kasv.Tuuli Heimonen, omistaja Ympäristöpalvelut Tuominen Oy) on myyty osa tanskalaiselle Andreas Helgstrandille.
Lautus kasvaa Suomessa ensi syksyyn saakka ja siirtyy sen jälkeen valmisteltavaksi oripäiville Tanskaan.Orivarsasta Sir Amour (Sir Donnerhall-Florestan, kasv.Niina Okkonen, omistaja Ympäristöpalvelut Tuominen Oy) on tehty esikauppakirja. Mikäli ori pysyy terveenä ja siitä saadaan puoltavat röntgenkuvat sen ollessa vuoden vanha, siirtyy osaomistajuus Helgstrandille.Odotamme innolla tulevaa yhteistyötämme!

www.helgstranddressage.com

Siirry työkalupalkkiin