Vesikävelymatto

Vaikka vesi keventää hevosen omaa painoa, antaa se myös vastusta hevosen liikkeille aivan samoin kuin vesikävely antaa vastusta ihmiselle. Hevosen selkälihakset, takaosa sekä –jalat työskentelevät huomattavasti tehokkaammin vesivastuksen ansiosta. Tästä syystä monia terveitäkin kilpahevosia kävelytetään vesikävelykoneessa valmennuksen aikana.

Myös hevosen kunto ja ryhti kohoaa valmennuksen ansiosta. Jos hevonen on ennen rasittanut tiettyjä lihaksia enemmän kun toisia, valmennus vesikävelymatolla auttaa niin, että koko hevosen lihaksisto tulee käyttöön. Epäsymmetrisyydet lihaksistossa korjautuvat. Samanaikaisesti kestävyys paranee ja sydämen toiminta vahvistuu. Tämä vesikävelymatolla valmennuksen vaikutus on tieteellisesti tutkittu ja sen on todettu puolittavan hevosen tarvitseman kuntoutusajan hoitojen jälkeen.

Laite soveltuu erinomaisesti mm. jänne- ja hankosidevammojen jatkohoitoon, lihaskuntotreeniin ja lihasrentoutukseen. Veden pinta voidaan nostaa aina 140 cm korkeudelle, jolloin vesi kannattelee hevosta ja toimii turvallisena treenimuotona nivel- tai jännevaivoista kuntoutettavalle. Laite soveltuu myös käytettäväksi kuivakävelytysmattona ilman vesivastusta.

Lihaskuntotreenissä hevonen kävelee tai juoksee halutuilla nopeuksilla veden antaessa vastuksen rasittamatta kuitenkaan niveliä kuivalla maalla tapahtuvan treenauksen tavoin. Tämän vuoksi treenaus pystytään aloittamaan tapauksesta riippuen aina nopeammin kuin pelkkä kuivan maan treeni, ja lihasmassa pystytään säilyttämään ja jopa kasvattamaan sitä mahdollisesta tauosta huolimatta.

<< takaisin

Siirry työkalupalkkiin